BREAKING Concursul de Eleganță Sinaia 2024, ediția aniversară de 90 de ani, anulat. Află de ce

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.05.2024 - 14:16
Concursul de Eleganță Sinaia 2024, ediția aniversară de 90 de ani, anulat. Află de ce - Foto: Dragoș Savu

Concursul de Eleganță Sinaia 2024 a fost anulat. Anul acesta, evenimentul, unul dintre cele mai vechi și mai importante din Europa Centrală și de Est, aniversa 90 de ani de la prima ediție.

SHARE

În mod deja tradițional, Concursul de Eleganță Sinaia, eveniment înscris în calendarul FIVA și una dintre cele mai vechi (prima ediție a „Concursului de Eleganță și Confort” a fost organizată în august 1934), mai importante și mai stilate întâlniri destinate mașinilor clasice din Europa Centrală și de Est, era programat în ultimul weekend al lunii iunie 2024, în curtea Muzeului Național Peleș. Dar, a fost anulat. 

Citește și: FOTO Concursul de Eleganță de la Sinaia. Cele mai frumoase mașini de altădată și poveștile lor

Concursul de Eleganță Sinaia 2024, ediția aniversară de 90 de ani, a fost anulat

„𝑉𝑜𝑢𝑎̆, 𝑡𝑢𝑡𝑢𝑟𝑜𝑟 𝑓𝑎𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑟𝑖, 𝑣𝑎̆ 𝑠𝑝𝑢𝑛𝑒𝑚 𝑐𝑢 𝑟𝑒𝑔𝑟𝑒𝑡 𝑐𝑎̆ 𝑒𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑎𝑛𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑛𝑢 𝑣𝑎 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑎 𝑓𝑖 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎̆ 𝑢𝑛𝑜𝑟 𝑝𝑟𝑜𝑣𝑜𝑐𝑎̆𝑟𝑖 𝑙𝑜𝑔𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑛𝑒𝑝𝑟𝑒𝑣𝑎̆𝑧𝑢𝑡𝑒, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑛𝑒 𝑓𝑎𝑐 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑠𝑖𝑏𝑖𝑙𝑎̆ 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑎 𝑣𝑎̆ 𝑜𝑓𝑒𝑟𝑖 𝑜 𝑒𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑝𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙, 𝑎𝑠̦𝑎 𝑐𝑢𝑚 𝑣-𝑎𝑚 𝑜𝑏𝑖𝑠̦𝑛𝑢𝑖𝑡.

𝐴 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑜 𝑑𝑒𝑐𝑖𝑧𝑖𝑒 𝑑𝑖𝑓𝑖𝑐𝑖𝑙𝑎̆, 𝑙𝑢𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑜 𝑖̂𝑛𝑑𝑒𝑙𝑢𝑛𝑔𝑎𝑡𝑎̆ 𝑎𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑒𝑣𝑎𝑙𝑢𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑚𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡̦𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑡𝑢𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑎𝑟 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑠𝑖𝑛𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑝𝑜𝑠𝑖𝑏𝑖𝑙𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑠𝑖𝑛𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑎̆𝑠𝑡𝑟𝑎 𝐶𝑜𝑛𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝐸𝑙𝑒𝑔𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑆𝑖𝑛𝑎𝑖𝑎 𝑐𝑎 𝑝𝑒 𝑜 𝑠𝑎̆𝑟𝑏𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑢𝑛𝑖𝑐𝑎̆ 𝑎 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑢𝑠𝑒𝑡̦𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑝𝑎𝑠𝑖𝑢𝑛𝑖𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑙𝑎𝑠𝑖𝑐𝑒”, a transmis Retromobil, pe pagina sa de Facebook.

Concursul de Eleganţă Sinaia, găzduit în premieră acum 90 de ani sub patronajul Casei Regale a României la Castelul Peleș, a reprezentat un act de emancipare și un pas decisiv către modernitate al întregii societăți românești de atunci, care a aderat la fenomenul automobilistic mondial prin acest concurs la care cele mai impresionante automobile fabricate în lume erau prezentate și în România.

Citește și: Povestea ieșeanului care deține limuzina în care a fost atacată fiica reginei Elisabeta a II-a

„Am relansat în 2011 Concursul de Eleganţă Sinaia, după o întrerupere de 75 de ani, iar, de atunci, am reușit prezentarea a numeroase piese de tezaur tehnic mondial, automobile, motorete și motociclete fabricate de la începutul secolului trecut.

Concursul de Eleganță Sinaia a devenit un spectacol impresionant, fiind propulsat de pasiunea și de poveștile uimitoare ale concurenților săi pentru începuturile fenomenului automobilistic mondial.

Ne-au alimentat cu energie cele 10 ediții organizate și pasiunea și dorința de nestăvilit a colecționarilor din România și din străinătate pentru recuperarea și păstrarea unor piese de patrimoniu tehnic mondial unice.

Incontestabil fiecare ediție a Concursului de Eleganță Sinaia a primit viață și energie de la voi, spectatorii și fanii fenomenului automobilistic din România, cei care ne-ați susținut venind din toată țara pentru a admira selecția de autovehicule înscrise în Concurs, de la voi cei care ați aplaudat și ovaționat trecerile de la covorul roșu sau ați așteptat cu emoție numele câstigătorilor. Și de la voi, cei care ați admirat și aplaudat defilarea de după Concurs sub ploaie torențială, cu o bucurie de neoprit”, a mai transmis Retromobil. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te