Jandarmeria a luat 51 mașini SsangYong cu 51.000€ bucata. La reprezentanță e cu 18.000€ mai ieftin

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 27.03.2024 - 22:01
Jandarmeria s-a dotat cu 51 de pick-up-uri. Girofarul, goarna și troliul au dublat prețul - Foto: jandarmeriabistrita.ro
Jandarmeria s-a dotat cu 51 de pick-up-uri. Girofarul, goarna și troliul au dublat prețul - Foto: captură ecran
Jandarmeria s-a dotat cu 51 de pick-up-uri. Girofarul, goarna și troliul au dublat prețul - Foto: jandarmeriabistrita.ro
Jandarmeria s-a dotat cu 51 de pick-up-uri. Girofarul, goarna și troliul au dublat prețul - Foto: captură video
Jandarmeria s-a dotat cu 51 de pick-up-uri. Girofarul, goarna și troliul au dublat prețul - Foto: captură video

Jandarmeria s-a dotat cu 51 de pick-up-uri SsangYong Musso Grand cu bani de la Banca Mondială. Deși orice român își poate lua aceeași mașină cu 31.790 €, fără niciun discount pentru flote, Jandarmeria a plătit 50.510 €. Girofarul, goarna și troliul aproape au dublat prețul.

SHARE

„Cele 51 de autospeciale, achiziționate recent de Jandarmeria Română prin proiectul cu Banca Mondială, au plecat spre unitățile operative din teritoriu.

Unitățile operative ale Jandarmeriei Române vor beneficia de o astfel de mașină, care este prevăzută cu facilități performante, care asigură intervenția rapidă și eficientă a forțelor de ordine în cazul situațiilor de urgență.

Newsweek România a cerut un punct de vedere de la jandarmeria Română și îl va publica când îl va primi.

Acestea sunt prevăzute cu ecrane de afișare a unor mesaje de avertizare a populației din zonele afectate de calamități, camere cu termoviziune, dar și echipamente care asigură accesul pe căi impracticabile.

Proiectul este finanțat de Banca Mondială, iar valoarea totală a achiziției este de 12,88 milioane de lei”, a transmis Jandarmeria Română, pe pagina sa de Facebook. 

Citește și: În Botoșani, polițiștii și-au luat BMW-uri de 40.000 de euro, dar merg la WC-ul din fundul curții

Jandarmeria s-a dotat cu 51 de pick-up-uri. Girofarul, goarna și troliul au dublat prețul

Jandarmeria s-a dotat cu 51 de pick-up-uri SsangYong Musso Grand Style. Newsweek a făcut calculul și rezultă că fiecare autospecială a costat 50.510 €. 

Pe site-ul importatorului, însă, orice român poate găsit aceeași mașină la un preț de 31.790 €. Iar când achiziționezi o flotă de peste 50 de unități, orice marcă oferă și un discount substanțial. 

Citește și: CFR ia locomotive din Franța cu 9.000.000 €/bucata. Suedia cumpără de 3 ori mai ieftin de la Craiova

De ce a dat Jandarmeria aproape dublu pe un pick-up SsangYong Musso Grand Style? Pentru că a solicitat dotarea vehiculelor cu câteva echipamente speciale. 

Concret, Jandarmeria Bistrița-Năsăud a informat că „a primit în dotare una dintre cele 51 de autospeciale Ssangyong Musso Grand Style, care consolidează capacitățile de intervenție ale Jandarmeriei în situații de urgență în zonele afectate de dezastre/pericole, în scopul evaluării efectelor acestora, a transmiterii mesajelor de informare, precum și pentru captarea imaginilor din aceste zone. Toate acestea pentru a se putea interveni la timp la nevoie, scopul fiind siguranța cetățenilor.

Citește și: „Artificiu” introdus în Ordonanța austerității: Achizițiile de mașini la stat interzise și nu prea



Față de dotările standard pe care le au autospeciale aparținând Jandarmeriei, Ssangyong Musso Grand Style vine la pachet cu o serie de echipări suplimentare precum:
- Sistem de remorcare față (troliu);
- Sistem de avertizare optică și acustică;
- Echipament de comunicare acustică/ avertizare la distanţă;
- Panou afişaj cu leduri pentru mesaje variabile;
- Echipament de observare bazat pe principiul imagisticii termice”. 

Prin urmare, dacă Ssangyong Musso Grand Style costă 31.790 € fără niciun discount, Jandarmeria Română a dat 18.720 € pe troliu, girofar, goarnă, un ecran LED montat în benă și o cameră cu termoviziune. 

Ca idee, prețul unui troliu special pentru Ssangyong Musso Grand Style pornește de la circa 600 € (forța de tracțiune de 4.310 kg). Unul mai performant și „de marcă” costă în jur de 1.200 € (forța de tracțiune de 4.536 kg). Mai multe modele și detalii găsiți aici. Suportul pentru troliu și montajul se plătesc separat. 

Iar o „rampă girofar cu difuzor și sirenă” are un preț de circa 700 - 1.000 €. Mai multe modele găsiți aici. Dar, atenție, nu aveți voie să vă montați, riscați dosar penal. 

Despre mașinile jandarmeriei a scris prima oară presshub

Ssangyong Musso Grand, un pick-up cu un raport calitate /preț/performanțe bun

Altfel, pick-up-ul Ssangyong Musso Grand are performanțe bune atât on cât și off-road și oferă un raport calitate/preț/performanțe bun.

Utilitara are 5,405 metri lungime, 1,950 metri lățime, 1,855 metri înălțime, ampatament de 3,201 metri și o greutate de 2.250 de kilograme. 

În off-road, se laudă cu un unghi de atac de 19,5 grade, un unghi de degajare de 20,5 grade și o gardă la sol de 220 milimetri. Bineînțeles, dispune de reductor cu două trepte (4H și 4L) și diferențial blocabil. 

Sub capotă, Ssangyong Musso Grand Style are un motor turbo diesel de 2.2 litri, care dezvoltă 204 cai putere și un cuplu de 400 Nm, legat la o cutie de viteze manuală, cu 6 rapoarte. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te