VIDEO. Câte orașe a confundat Viorica Dăncilă în doi ani de mandat

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.05.2019 - 11:59

Premierul confundă tot: orașe, țări, oameni. Uneori e pe cale să declanșeze conflicte diplomatice.

SHARE

Dialogul a avut loc cu prilejul unei vizite electorale a premierului la Suceava. În înregistrarea video se văd, la prezidiu, premierul, ministrul de finanțe Orlando Teodorovici și senatorul PSD Ioan Stan .  

„Dăncilă: Aș vrea să încep prin a le ura La mulți ani tuturor celor care sărbătoresc ziua onomastică. Suntem într-o vizită în județul Hunedoara.

Senatorul Stan șoptindu-i: Suceava.

Dăncilă: În județul Suceava. Am fost în mai multe județe, Hunedoara, județul Sălaj, Maramureș, vom apleca în Vaslui. Sunt mai multe județe pe care vrem să le vizităm pentru a vedea modul în care sunt utilizate fondurile guvernamentale, europene, problemele pe care le au autoritățile locale și modul în care putem să ne implicăm în dotarea spitalelor, în alte probleme care țin de fiecare județ în parte. Aici este o problemă legată de utilități și mediu”. Clipul a fost postat pe canalul de youtube G4 Media.  

A condundat capitalele

Viorica Dăncilă nu este la primul moment de derută. Într-o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, care este capitala Muntenegrului.  

Citește și VIDEO Dăncilă a confundat capitala Muntenegrului cu capitala provinciei Kosovo

De asemenea, Viorica Dăncilă a greșit orașul în care se află și în timpul mitingului electoral de la Galați, organizat luna aceasta de PSD. „Dragi români, facem aici summitul de la Iași”. Ulterior a revenit și a afirmat că PSD face „declarația de la... Galați”.

 

A uitat datele

Aflată în vizită la Castelul Corvinilor, Dăncilă a confundat data în care se afla. „Vizita la Castel este un moment deosebit. Istoria noastră, tradițiile, obiceiurile sunt ceea ce reprezintă diversitatea în marea unitate europeană", a scris Dăncilă în Cartea de oaspeți, potrivit Ziar de Hunedoara. Doar că, atunci când a semnat, premierul a scris 03.05.2019, în loc de 04.05.2019, data zilei de sâmbătă.  

Nu reține nume de premieri

Premierul Viorica Dăncilă a uitat numele premierului eston în cadrul ueni conferințe de presă. "Am avut onoarea să-l am lângă mine pe prim-ministrul estonian, Juri...", a spus Dăncila, iar apoi și-a întors capul cerând din priviri ajutor. Dupa câteva secunde, a rostit: "...Ratas. Juri Ratas".

Şeful Executivului l-a numit Boris Borisov pe omologul său de la Sofia, în loc de Boiko Borisov. „Am vorbit cu domnul prim-ministru Boris Borisov despre o reuniune a celor două guverne, un G2G între România și Bulgaria”, a spus Viorica Dăncilă.  

A crezut că Unirea s-a făcut la Blaj

Anul trecut, Premierul Viorica Dăncilă a făcut o confuzie în mesajul transmis de Ziua Imnului, vorbind despre "cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia". Câmpia Libertăţii se află la Blaj, nu în Alba Iulia.    

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te