VIDEO Cum arată prima autostradă finanțată prin PNRR. Are 9 km de poduri și se deschide în 2023

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.04.2022 - 19:29

Segmentul de 42 de kilometri al Autostrăzii Transilvania situat între Nădășelu și Poarta Sălajului este primul proiect de autostradă din România finanțat prin PNRR care se află în execuție.

SHARE

Lucrările sunt la 20% și, în scenariul optimist, ar putea fi terminate la final de 2023.

Lucrările sunt la 20% și, în scenariul optimist, ar putea fi terminate la final de 2023.

8,7 kilometri de poduri și viaducte (peste 20% din distanța de 42 km a segmentului), 12 milioane metri cubi de săpătură, 140 km de piloți forați pentru 33 de structuri și (vom vedea câte) ziduri de sprijin. Dar și un nod rutier la Zimbor și o descărcare temporară la Poarta Sălajului, plus două spații de servicii cu 30 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Lucrările pe segmentul de 42 de kilometri al Autostrăzii Transilvania situat între Nădășelu și Poarta Sălajului sunt complexe și, potrivit Asociației Pro Infrastructură, stadiul fizic al acestora a ajuns la 20%, după circa un an de la primele săpături.

Citește și: De ce nu putem calcula cât ne vor costa drumurile în România

Costuri suplimentare de 250 milioane lei

„În două locuri cu alunecări masive de teren trebuie modificată soluția tehnică, antreprenorul general estimând costuri suplimentare de 250 milioane lei. În zona Nădășelu, se propune un viaduct în aval, față de un simplu debleu licitat și contractat, iar în apropiere de Topa Mică, un tunel cut&cover, în planurile inițiale fiind desenat tot un debleu”, notează Asociația Pro Infrastructură, pe pagina sa de Facebook.

Castrul roman de la Zimbor, în continuare o problemă

Deschiderea traficului pe segmentul Nădășelu-Zimbor ar putea avea loc pe final de 2023, în scenariul optimist, dacă autoritățile își asumă responsabilitatea și rezolvă blocajele birocratice și contractuale. 

Citește și: În epoca digitalizării, în România recensământul circulației rutiere se face manual, pe hârtie

Pe segmentul de autostradă Nădășelu și Poarta Sălajului mai sunt încă păduri care trebuie și tăiate, după ce au fost scoase din circuitul forestier acum trei luni, iar situația castrului roman de la Zimbor este tot neclară, subliniază specialiștii.

Lucrările pe segmentul Nădășelu și Poarta Sălajului sunt realizate de UMB, firma lui Dorin Umbrărescu care a contractat lucrările cu 1,4 miliarde de lei, banii provenind din PNNR, cu aproximativ o mie de muncitori. Iar termenul de finalizare este 2024, potrivit CNAIR.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.