FOTO Transport ilegal de lemne, oprit în Borșa. Polițiștii de frontieră, amenințați cu moartea

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.06.2022 - 22:30
Transport ilegal de lemne, oprit în Borșa. Polițiștii de frontieră, ameninți cu moartea. / Foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus au oprit, în Borşa, un transport ilegal de material lemnos. Şoferul camionului şi alţi doi cetăţeni români implicaţi în eveniment au adresat injurii şi ameninţări la adresa poliţiştilor de frontieră.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

”La observarea poliţiştilor de frontieră, şoferul camionului a plecat în viteză spre localitatea Cârlibaba. Deşi poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea camionului în trafic, acesta şi-a continuat deplasarea aproximativ 500 de metri, până în parcarea pârtiei de schi din Vârful Prislop.

Colegii noştri au solicitat conducătorului auto să se legitimeze şi să prezinte documentele de însoţire a materialului lemnos, moment în care şoferul s-a închis în cabina autocamionului şi a trecut la ameninţări”, a transmis, Poliţia de Frontieră, relatează Agerpres.  

Citește și: Primarul Timișoarei, „întreținut” de soție. El a câștigat 165.116 lei, ea, 132.248 $ de la ONU
 
Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească spray-ul lacrimogen, moment în care şoferul a deschis portierele şi a devenit recalcitrant. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Borşa pentru o evaluare medicală. 

Un contrabandist a intrat intenționat cu mașina în camionul cu lemne

”Din primele verificări, s-a constatat că nu există aviz de însoţire a mărfii pentru transportul de material lemnos. La faţa locului a apărut o a doua persoană, cetăţean român, care a adresat ameninţări cu moartea poliţiştilor de frontieră.

În momentul în care colegii noştri au procedat la conducerea camionului spre Ocolul Silvic Vişeu de Sus, un alt bărbat, conducând un autoturism de teren, a accidentat autocamionul în mod intenţionat, rezultând avarierea celor două mijloace auto. În maşina de teren se afla şi o armă de tip air soft”, au mai precizat poiţiştii de frontieră.

Citește și: VIDEO Invadarea Taiwan-ului de către China, un cataclism economic. Industriile IT și auto, în colaps
 
Potrivit acestora, la locul evenimentului au fost chemat un echipaj de politie din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa.  

Un agent din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus a condus autocamionul la sediul Ocolului Silvic Vişeu de Sus, stabilindu-se că maşina era încărcată cu 9,85 mc material lemnos. 

”În cauză se fac cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj, fiind totodată aplicată şi o sancţiune contravenţională pentru transport de material lemnos fără documente de provenienţă. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi predată în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus”, se mai arată în comunicat.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te