Primii bani din Programul „Anghel Saligny”: Primăriile PSD din Galați iau 73%, PNL - 18%, PMP - 4%

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.10.2022 - 19:18
autorităţile beneficiare pot începe implementarea acestor investiţii- Foto: INQUAM PHOTOS/ Virgil Simionescu

Lista tuturor obiectivelor de investiţii finanţate prin Programul „Anghel Saligny" a fost definitivată, iar autorităţile beneficiare pot începe, în cel mai scurt timp, implementarea acestor investiţii.

SHARE

Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a precizat că ultimele proiecte selectate au fost cele din judeţul Galaţi.

Potrivit ministrului, etapa de verificare a tuturor solicitărilor primite din întreaga ţară s-a încheiat, iar autorităţile beneficiare pot începe, în cel mai scurt timp, implementarea acestor investiţii care vizează reţelele de apă, canalizare şi modernizarea drumurilor şi podurilor.

Conform criteriilor de selectare, în judeţul Galaţi, au fost aprobate spre finanţare 67 obiective de investiţii, în valoare totală de 916.505.909,60 lei.

PSD ia potul cel mare 

Potrivit calculelor Newsweek România, din cele peste 916 milioane de lei, PSD ia grosul banilor, PSD- 664,4 milioane de lei (73%).

Aste pentru că social-democrații conduc cele mai multe primării în acest județ: 46 din 67.

Pe locul doi este PNL, cu 166 de milioane de lei (18%), în condițiile în care liberalii au 15 primării.

Locul trei aparține PMP, cu 33,5 de milioane de lei (3,7%). Popularii dețin Primăria Corod.

Al patrulea partid s-a clasat PRO Romania, cu 25 de milioane de lei (2,7%). Formațiunea lui Victor Ponta are primari în localitățile Matca și Cudalbi.

ALDE este al cincilea, cu 16,6 milioane (1,8%), proiect destinat Primăriei Independența, iar USR este pe ultimul loc, cu 11 milioane (1,2%), repartizați Primăriei Smârdan.

Primele trei proiecte ca valoare au fost adjudecate de PSD, cum era firesc.

Cea mai mare alocare de fonduri din județul Galați, 140 de milioane de lei, este destinată municipiului Galați pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe mai multe drumuri județene.

Citește și: EXCLUSIV Armata asigură buget de 1.330.000 € pentru ca Steaua București să joace în Liga a II-a

43 de milioane de lei vor fi alocate comunei Grivița, conduse tot de PSD, pentru înființarea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare apă uzată.

De asemenea, 31 de milioane de lei vor merge la comuna Vlădești, unde primar este tot un social-democrat, pentru înființarea unui sistem public de canalizare.

Citește și: Milioane de oameni se roagă la chipul lui Iisus din Rio, sculptat de un român. Moare culegând flori

Cea mai mare alocare de fonduri prin Programul „Anghel Saligny” obținută de PNL în județul Galați este cea din comuna Rediu, 25 de milioane de lei, pentru o rețea publică de canalizare a apelor uzate menajere și o stație de epurare.

Au fost aprobate 4,671 din 7,545 de proiecte depuse. Proiectele aprobate valorează 50 de miliarde de lei, raportat la 137 de miliarde de lei, cât reprezintă suma totală solicitată.

Analiza se bazează pe datele de la alegerile din septembrie 2020 și nu include eventualele modificări cauzate încetarea unor mandate.

Lista completă a obiectivelor de investiții finanțate prin Programul „Anghel Saligny” AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te