Proxeneții români își plimbă femeile ca trupele de circ pentru a nu da de bănuit în Anglia

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 15.03.2021 - 12:10
O bandă de 6 proxeneți români care au ajuns în arest. Răzvan Zidaru, (30) ; Valentin Ghelase, (35) ; Valentina Crețu, (31); Marius Șerban, (39); Valentin Caraman, (38); Mihaela-Diana Barbieru, (32), Foto: Lancashire Police
Foto: Kamaji Ogino from Pexels

Poliția din Marea Britanie este asaltată de cazurile cu proxeneți români care au profitat de site-urile legale de specialitate și au găsit tot felul de metode pentru a păcăli autoritățile. Una dintre ele este cea a mutării prostituatelor din loc în loc, precum trupele de circ.

SHARE

În cea mai mare parte, fetele sunt racolate prin metoda "lover boy", apoi sunt sechestrate şi scoase la produs.

În căutare de clienți, proxeneții români apelează și la site-urile legale, specializate, precum Vivastreet şi Adultwork, două reţele internaţionale prin intermediul cărora sunt promovate lucrătoarele sexuale cu acte în regulă. 

Citește și

EXCLUSIV Poliția americană spune că nu e nicio recompensă pentru ucigașul lui Aly Sadoveanu

 

În momentul de față, cele două site-uri sunt covârșite de reclamele proxeneţilor români, iar clienții nu pot face diferența între lucrătoare sexuale legale și rețelele ilegale de prostituție.   

Mărturii din sclavie

După ce au vizitat un bordel suspect, detectivii și-au dat seama că proxeneții încărcau carduri de credit preplătite cu numerar în Preston, Lancashire, înainte de a le folosi pentru a cumpăra reclame pe site-ul Vivastreet.

Citește și

Interlopul Vali Nebunu, către Romi Neguș: Mă bozgore, ești smardoi închipuit. La București, mori

O fată din România, care a fost adusă în Marea Britanie prin metoda "lover boy", a scris în jurnalul ei, găsit de polițiști: „Mă simt tristă și obosită, bolnavă și fragilă. Simt că mă sufoc. Am nevoie de ajutor pentru a trece prin asta și îmi trebuie putere.

Brațele mele sunt grele și picioarele sunt amorțite. Mă doare capul și mi se face rău când mă gândesc la toate femeile din jurul meu ”.

Citește și

Ucigașul unui adolescent bătut cu bâte și pietre, prins după 14 ani. Un alt părtaș e încă liber

Proxeneții maghiari îi concurează pe cei români

La sfârșitul anului trecut, tinerele din România au fost mutate din oraș în oraș de către o bandă de proxeneți, care le scotea la produs prin intermediul Vivastreet anunțând că sunt fete noi în localitate. Așa se face că aceeași fată era vândută ca „Bella din Blackpool” o săptămână și drept „ Kathy în Whitehaven", săptămâna următoare.

Citește și

Interlopul Romi Neguș a făcut o brigadă de 120 de inși ca să-i bată pe „sportivii" lui Mircea Nebunu

Rețeaua a fost anihilată și șase proxeneți din România, cinci bărbați și o femeie, au fost arestați după ce vecinii au sesizat autoritățile că într-o casă din Blackburn intrau bărbați pe bandă rulantă.   

Sgt. Stu Peall, de la Poliția Lancashire, a declarat că banda a folosit femeile ca „orice altă marfă”, fără a ține cont de bunăstarea lor sau de drepturile omului.

Citește și

Interlopul Boncu se plânge în instanță: Nici reducere la cocaină nu aveam. O problemă de sănătate

 „Cazurile de trafic sexual din Lancashire sunt în principal românești, dar vedem o creștere a numărușui bordelurilor maghiare, pe care Poliția din Manchester o sesizează de câțiva ani de zile.

În esență, nord-vestul este foarte popular pentru înființarea unui bordel, pentru că acolo sunt locuințe ieftine și există o bază masive de clienți, după studiile noastre", a declarat Sgt. Stu Peall echipei JPIMedia Investigations:

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te