Stupefiant: fiecărui imobil consolidat de PMB i s-a făcut publicitate de peste 533.000 de lei

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.11.2020 - 12:42
Gabriela Firea, pe șantier / impact.ro

Primăria condusă de Gabriela Firea a plătit zeci de milioane de lei pentru a promova realizările administrației locale. O sumă importantă a fost folosită pentru promovarea programului prin care au fost consolidate clădirile din Capitală.

SHARE

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic a încheiat contracte cu Compania Municipală de Publicitate și Afișaj pentru servici de creație, producție, și promovarea în mediul online și difuzare tv în valoare totală de 8 milioane de lei.

Pe 24.07.2019 s-a încheiat „Contract de prestari servicii de creatie, productie spot, promovare in mediul online si difuzare TV” în valoare de 3,19 milioane de lei.

Pe 29 iunie 2020 se închieie „Contract de prestari servicii de creatie si productie a unui spot pentru promovare in mass-media, online si outdoor, informare si constientizare a cetatenilor MB despre importanta prevenii urmarilor unor dezastre (cutremure) si la urgenatre aplicarii masurilor de prevenire” pentru suma de 1,63 de milioane de ldei. Contractul este modificat de două ori și ajunge la suma totală de 4,8 milioane lei.

Pentru ce s-a plătit suma de 8 milioane de lei

Videoclipurile cu progamele de consolidare ale primăriei București au rulat pe televiziuni și în mediu online.

Citește și: Zeci de milioane pentru promovarea primăriei Gabrielei Firea pe tv

Ce s-a consolidat

Potrivit documentelor oficiale, în urma derulării Programului de consolidări, în mandatul Gabrielei Firea s-au realizat următoarele obiective:

- 22 de imobile au fost incluse în programul de consolidări pentru lucrările de proiectare și execuție. Dintre acestea, în 10 imobile lucrările de consolidare a structurii de rezistență au fost finalizate, iar 5 imobile sunt în procedură de recepționare a lucrărilor. Pentru patru imobile, urmează republicarea în SICAP pentru contractarea lucrărilor.

 - 25 de imobile au fost incluse în programul de punere în siguranță, iar lucrările au fost finalizate.

- 44 de imobile au fost incluse în programul de expertizare tehnică și realizare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, documentele fiind finalizate.

- 15 imobile au fost incluse în programul de restaurare a fațadelor, iar lucrările au fost finalizate.

- 3 imobile cu lucrări începute înainte de anul 2016 au fost incluse în programul de proiectare și asistență tehnică pentru finalizarea lucrărilor.

- 14 imobile se află în proces de revizuire a documentației tehnico-economice.

Ce susține Gabriela Firea că s-a consolidat

În luna iunie 2020, Newsweek România a cerut primăriei București o evaluare a stadiului programului de consolidări și a primit următorul răspuns:

„Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și Compania Municipală Consolidări, a inițiat programul București Trainic și a intervenit în cazul a zeci de imobile din Centrul Istoric, unele dintre ele monument, prin punere în siguranță și consolidare.

Mai mult, a fost realizat și un inventar al fațadelor cu probleme din Centrul Istoric, stand la masă cu proprietarii și asociațiile din zonă.

Au fost realizate lucrări de punere în siguranță în cazul a 16 imobile: str. Lipscani nr. 70, str. Lipscani nr. 75, str. Bărăției nr. 50, Calea Moșilor nr. 215E, Calea Moșilor nr. 27, Calea Moșilor nr. 92, str. Șelari nr. 22, str. Lipscani nr. 61, str. Smârdan nr. 19, Calea Moșilor nr. 74, Calea Moșilor nr. 84, Str. Șelari nr. 72, str. Gabroveni nr. 18, str. Franceză nr. 5, Str. Lipscani nr. 33, Calea Moșilor nr. 82. Toate aceste imobile au fost incluse în programul de proiectare a lucrărilor de intervenție.

Patru imobile au fost deja consolidate (Str. Franceză nr. 30, Str. Blănari nr. 6, str. Blănari nr. 8, Str. Blănari nr. 10), două dintre ele în mai puțin de un an. Imobilul din str. Blănari nr. 2 este aproape consolidat din punct de vedere tehnic, iar pentru blocul din str. Blănari nr. 14, celebrul Club A, a fost lansată licitația publică pentru proiectare și execuție și în curând va fi atribuit contractul.”


Citește răspunsul integral AICI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te