UPDATE CNA închide Realitatea TV, cu datorii de milioane, și dă undă verde pentru Realitatea Plus

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.10.2019 - 14:06

Realitatea TV se închide, după ce Consiliul Național al Audiovizualului nu i-a prelungit licența de emisie, transmite Paginademedia.ro. Cu toate acestea, CNA a permis postului Realitatea Plus să retransmită actualul conținut difuzat de Realitatea TV.

SHARE

UPDATE: Imediat după discuțiile despre Realitatea TV, membrii CNA au luat în considerare o cerere de modificare a structurii serviciului de programe a postului Realitatea Plus, care să retransmită actualul conținut Realitatea TV. Cererea a fost aprobată rapid, cu unanimitate.

Potrivit datelor primite de CNA, postul Realitatea Plus este difuzat în patru rețele mici, a fost acceptat recent de Ines. Reprezentanții Realitatea au spus că există acorduri de la RCS și UPC, potrivit Hotnews.

Licenţa acordată de CNA S.C. Geopol Internațional SRL București este valabilă până în 2024. „Situaţia a fost generată de lipsa licenţei Realitatea TV”, a declarat directorul editorial al postului tv, Edward Pastia, în şedinţă.

El a sugerat că o nouă cerere de licenţă pentru Realitatea TV ar putea fi formulată la începutul anului viitor.

---

CNA a decis, în ședința de astăzi, să nu prelungească licența Realitatea TV, televiziune lansată în 2001, întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentația necesară, potrivit unui site de media.

Citește și: Șefa ANAF vorbește de evaziune la Realitatea TV, care are datorii de 127 de milioane de lei la stat 

Concret, din cauza faptului că Realitatea Media, aflată în insolvență de opt ani, nu are nici acum un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal.

Au fost doar patru voturi pentru prelungirea licenței, din cei zece membri prezenți, deși era nevoie de cel puțin șase pentru ca cererea să fie admisă.

Citește și: Proprietarii penali de presă 

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru. Împotrivă au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu.

Orsolya Borsos n-a votat nici pentru și nici împotrivă, argumentând că din punctul său de vedere, nu era necesar un vot, ci trebuia doar ca forul să „ia la cunoștință” că postul nu a îndeplinit condițiile privind solicitarea de prelungire a licenței.

Deși speța a fost catalogată de unii membri drept „simplă”, adică dacă documentația nu este completă, membrii nu pot lua o decizie. Alți membri au considerat că, în ciuda acestui fapt, CNA nu ar trebui să se substituie unei instanțe (televiziunea este în insolvență și un nou termen este stabilit pentru ianuarie 2020).

Realitatea Media SA are datorii la stat de 127 de milioane de lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te