Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

DE Adrian Costin | Actualizat: 07.03.2021 - 10:19
Interlopul Rechinu îl apără pe jurnalistul mexican Victor Flores care a fost amenințat cu moartea Foto: sinreserva.com.mx
Interlopul Rechinu îl apără jurnalistul mexican Victor Flores care a fost amenințat cu moartea Foto: sinreserva.com.mx
Interlopul Rechinul îi ia apărarea jurnalistului mexican Victor Flores care ar fi fost amenințat cu moartea

Florian Tudor, zis Rechinul, pozează în apărătorul presei independente din Mexic spunând că amenințarea cu moartea la adresa jurnalistului Victor Flores este un atac la libertatea de expresie.

SHARE

Acuzat de FBI și Unitatea de Informații Fiscale (UIF) din Mexic de frude bancare estimate la 240 de milioane de dolari pe an, interlopul oltean Florian Tudor, zis Rechinul pozează acum în apărătorul libertății de expresie din Mexic. 

Citește și:

EXCLUSIV Trupul neînsuflețit al lui Aly Sadoveanu va fi adus în țară. Poliția, în alertă maximă

Totul a plecat de la amenințarea cu moartea pe care ar fi primit-o jurnalistul Victor Flores după ce a scris un articol în care spune că Rechinul este, de fapt, o victimă a autorităților din Mexic. 

Pentru ce ar fi fost amenințat cu moartea jurnalistul Victor Flores

"Persecuția și noul atac împotriva omului de afaceri român Florian Tudor și a familiei sale, venite acum din partea lui Santiago Nieto Castillo, șeful Unității de Informații Financiare (UIF) este o răzbunare cu implicații politice, care merge mai departe pentru că acum există un amestec de corupție și complicitate în cadrul instanțelor guvernamentale.

Citește și

Elena Udrea, blesteme pentru judecătoarea care a condamnat-o cu executare, în direct la Antena 3

Noul atac asupra presupusei „mafii române” face parte din nepotismul, prietenia și complicitatea care există în cadrul agențiilor federale precum Procuratura Generală (FGR) și unul dintre tentaculele sale, așa-numitul Parchet specializat împotriva Corupției , la care s-a alăturat acum Unitatea de Informații Financiare din Ministerul Finanțelor.

Citește și

Interlopul Nicu Țăranu a ajuns la pușcărie pentru șantaj la păcănele. Voia neapărat niște aparate

Atacul UIF împotriva așa-numitei „mafii române” și scandalul mediatic care a fost orchestrat, îl are în spatele lui pe Santiago Nieto Castillo, pe șeful Parchetului special pentru combaterea corupției, María de la Luz Mijangos Borja, soția lui Jaime Cárdenas Grace, pe care Nieto Castillo îi numește nașii lui și care îi sunt loiali", a scris Victor Flores în publicația Sin Reserva.

Citește și

Interlopul Nicu Țăranu a ajuns la pușcărie pentru șantaj la păcănele. Voia neapărat niște aparate

Plângerea penală a Rechinului

Victor Flores am mai scris și despre o plângere a lui Florian Tudor făcută în urmă cu șase luni, în care acesta ar fi prezentat dovezi concrete, audio și video, ale extorcărilor la care ar fi fost suspus  de către directorul general al Parchetului special pentru combaterea corupției, Camilo Constantino Rivera. Plângerile sale au fost îndreptate și împotriva fostului secretar de securitate publică al provinciei Quintana Roo, Alberto Capella Ibarra și a altor oficiali precum Camilo Constantino, pe care îi acuză că i-au cerut bani.    

Citește și

Interlopul Rechinu îi cere președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi asasinat

În urma acestui articol, Victor Flores spune că ar fi fost amenințat cu moartea. Rechinul i-a sărit imediat în ajutor solicitând public ajutorul președintelui Mexicului pentru sprijinul libertății de expresie. 

O situație foarte convenabilă pentru interlopul oltean. 

La adresa jurnalistul mexican au apărut acuzații pe rețelele sociale că ar fi plătit de mafia românească și mafia venzueleană pentru a scrie articole la comandă.

Victor Flores s-a apărat spunând că are în spate o carieră de 32 de ani și nu a făcut decât săd e cuvântul și persoanelor acuzate. 

Mafia română din Mexic

Rețeaua lui Rechinu era extinsă pe trei continente, conform investigațiilor autorităților din SUA și Mexic,

În februarie 2020, FBI a solicitat Unității de Informații Financiare (UIF) din Mexic să colaboreze la urmărirea proprietăților și tranzacțiilor efectuate de Florian Tudor, zis Rechinu, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enăchescu.

Sursa UIF a estimat că banda este implicată în operațiuni ilicite pentru 240 de milioane de dolari pe an la nivel global.

Rechinul nu spune nicăieri pe ce se bazează acuzațiile FBI, dacă autoritățile din Mexic ar fi corupte așa cum susține el.

Citește și

VIDEO Florin Salam și Adi Minune au cântat la un grătar în cimitir în memoria lui Emi Pian

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te