Interlopul Fane Vitamină a fost împușcat de Gore, coleg penal. Cum au trădat clanul "Frăția"

DE Adrian Costin | Actualizat: 03.01.2023 - 19:06
Fane Vitamină și Gore sunt colegi de dosar penal după ce au fost implicați într-o bătaie cu săbii și bâte pentru supremația clanului Frăția Foto: Ziarul de Craiova

Interlopul Mitre Cantemir, poreclit Fane Vitamină, în vârstă de 43 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu două plăgi împuşcate la nivelul braţului stâng după ce a avut un conflcit cu Alexandru Grigore Băloiu, zis Gore.

SHARE

Fane Vitamină a povestit că un individ mascat ar fi coborât dintr-o maşină şi ar fi început să tragă în el, împuşcându-l. 
Incidentul a avut loc într-o parcare din cartierul Rovine din Craiova.

Citește și: Interlopul Dorel Ruje și-a luat singur taxa de protecție de la o sală de păcănele. Vindea și porci

"Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi telefonic de către reprezentanţi ai unui spital din Craiova, cu privire la faptul că la această unitate medicală s-a prezentat un bărbat de 43 ani, din Craiova, care prezenta două plăgi împuşcate în nivelul braţului stâng.  

Citește și: O polițistă sub acoperire l-a vrăjit pe traficantul Mizdron care vindea cocaină în cluburi de lux pe Litoral

La unitatea medicală s-au deplasat poliţiştii, care, în urma discuţiilor purtate cu persoana vătămată, au stabilit că în jurul orelor 22:00, în timp ce se afla în parcarea unui bloc, din Craiova, a observat un autoturism din care a coborât o persoană care ar fi avut faţa acoperită, dar pe care ar fi recunoscut-o ca fiind un tânăr de 29 de ani, din localitate, care ar fi executat în direcţia lui mai multe focuri de armă după care ar fi părăsit zona, cu autoturismul", se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.  

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu către Bebino: 50 de ani să-ți dea ăștia, sclavule. Tu i-ai legat pe toți

Deşi au trecut mai multe zile de la incident, poliţiştii nu au reuşit să găsească arma, şi nici să stabilească dacă persoana indicată de victimă, Alexandru Grigore Băloiu, zis Gore, este autorul faptei.   

Fane Vitamină a refuzat să vorbească despre reglarea de conturi dintre el şi Gore, conform Adevărul.

"Cercetările sunt continuate sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, urmând ca după administrarea probatoriului să fie dispuse măsuri legale.”, se mai arată în comunicatul IPJ Dolj.

Citește și: Cum a plătit interlopul Oiță un asasin ca să-i ucidă partenerul ce nu voia să investească în cocaină

Dosarul în care Fane Vitamină și Gore sunt colegi de infracțiuni

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit, în 2017, că Ştefan Mitre Cantemir l-a cunoscut în penitenicar pe liderul unui clan de interlopi din Dâmboviţa. Imediat după ce a fost eliberat a participat la o petrecere organizată de acesta cu mai mulţi membrii ai clanului „Frăţia“.

Inculpatul Ştefan Cantemir Mitre a decis atunci desprinderea sa din clanul „Frăţia“, dar şi înlăturarea lui Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc din funcţia de lider.   

Liderului clanului „Frăţia“ le-a transmis celor care au trădat că le este interzis accesul în cluburile şi localurile cunoscute drept teritoriu aflat în vizorul grupării din Craiova.   

Astfel, potrivit procurorilor, vineri, 4 noiembrie 2016, Gigi Vadik Zavera l-a chemat pe un apropiat al lui Mitre la barul „ON OFF” din Craiova şi i-a cerut să le transmită lui Mitre şi lui Cristian Marian Vlădescu, zis Ventura, că le este interzis accesul în cluburile şi localurile cunoscute drept teritoriu de „dominaţie” al grupării „Frăţia”, nesupunerea având drept consecinţă exercitarea unor acte de violenţă.

În cursul aceleiaşi seri, în jurul orei 23.30, Ventura s-a dus la barul ON OFF, unde se aflau Gigioc, Ioneluş Cimpoieru, Florinel Barbu, Cătălin Viorel Tudor şi alţi apropiaţi ai acestora.
După discuţii contradictorii, care au degenerat, grupul condus de Zavera Gigi-Vadik a trecut la agresarea lui Vlădescu Cristian Marian, care a fost lovit în cap cu o sabie (macetă) şi o ţeavă metalică, şi înjunghiat superficial în spate cu un obiect tăietor-înţepător. Reuşind să părăsească localul, Ventura i-a contactat pe Mitre Cantemir Ştefan şi Băloiu Alexandru Grigore, aflaţi în zonă, care au venit imediat la faţa locului.

A avut loc o luptă generalizată între cele două grupuri, în afara localului, în stradă, Zavera Gigi Vadik fiind lovit în mod repetat cu piciorul în cap de către Mitre Cantemir Ştefan iar Vlădescu Cristian Marian a reuşit să preia sabia deţinută anterior de Zavera, lovindu-l cu mânerul acesteia în cap.
Demn de subliniat este faptul că faptele constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membri ai grupării, întrucât agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, în zona centrală a oraşului, au reținut procurorii în rechizitoriul care cuprinde și fapte mai vechi ale inculpaților.      

Dosarul, refăcut de mai multe ori

Dosarul interlopilor care s-au bătut pentru supremaţie a fost înregistrat în 2017 la Tribunalul Dolj, însă Gigi Vadik Zavera a depus o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la dispoziţiile unui articol din Codul de Procedură Penală, dar şi o parte din excepţiile formulate de inculpaţi.

Judecătorul a trimis rechizitoriul pentru a putea fi refăzut, iar procurorii să descrie mai exact cum au constituit inculpaţii grupul infracţional organizat, dar şi faptele reţinute în sarcina unora dintre inculpaţi.    Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au menţinut dispoziţia de trimitere în judecată, iar Curtea de Apel Craiova a respins pe data de 24 mai 2018 acţiunea ca inadmisibilă formulată de inculpaţi. 

Procurorii au refăcut rechizitoriul în dosar, iar în iunie 2019 au trimis din nou dosarul la instanță cu propunere de trimitere în judecată. Din cauza diverselor motive de amânare, instanța nu s-a pronunțat cu privire la legalitatea probelor, iar pe 10 aprilie 2020, cauza a fost suspendată din cauza stării de urgență.

 



 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te