Cum a investit banii furați de la americani interlopul Alex Stoica, băiatul lui Dacian Ursaru?

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 25.10.2024 - 11:03
Interlopul Alex Stoica, băiatul lui Dacian Ursaru, a investit banii furați de la americani în mașini  Foto: Facebook
Interlopul Alex Stoica, băiatul lui Dacian Ursaru, a investit banii furați de la americani în mașini Foto: Facebook

Interlopul Alex Stoica, fiul lui Dacian Ursaru, autorul "jafului secolului" a furat milioane de dolari din cardurile americanilor. O parte din bani i-a investit în mașini de lux cumpărate prin interpuși.

SHARE

Interlopul Alex Stoica, fiul lui Dacian Ursaru, autorul "jafului secolului" a furat milioane de dolari din cardurile americanilor. O parte din bani i-a investit în mașini de lux cumpărate prin interpuși.

El a fost pe lista "Most Wanted" a FBI. 

Interlopul Alex Stoica, băiatul lui Dacian Ursaru, a investit banii furați de la americani în mașini

Alex Stoica a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de  spălarea banilor  și  operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. 

Citește și: Interlopul ce a jefuit 3.000.000$ din bănci s-a însurat și jură că nu mai fură. Cine e mireasa

Din materialul probator administrat a rezultat că,  în perioada martie 2019 – octombrie  2023, inculpatul, pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani obținute din săvârșirea pe teritoriul SUA,  în intervalul martie 2019 – iunie 2020, a efectuat 34 de transferuri ( prin intermediul unor servicii rapide, dar și fizic)  a unor sume de aproximativ 88.000 USD  și respectiv 20.000 euro către  membrii familiei sau persoane de încredere.

De asemenea,  a achiziționat,  prin interpuși, patru  autoturisme de lux,  a căror valoare totală de piață a fost estimată la peste 805.000 euro.

În același context, inculpatul a utilizat peste 363.000 lei pentru achitarea ratelor la un autoturism achiziționat în leasing printr-un interpus,  persoană juridică.
În sarcina sa a fost reținut și faptul că, în intervalul noiembrie 2018 -  mai 2021, a deținut coduri PIN și numere de carduri  emise de  unități bancare din Franța,  pe care le-a stocat în format electronic  ( fișiere video/imagine) pe carduri de memorie,  precum și dispozitive de skimming în scopul comiterii de  infracțiuni informatice.

Facem precizarea că la data de 31.05.2021, la propunerea procurorilor DIICOT Structura Centrală, Tribunalul București a emis mandat de arestare preventivă în lipsă față de inculpat, constatând că se sustrage de la urmărirea penală. La sfârșitul lunii aprilie 2024 acesta a fost depistat  în incinta aeroportului internațional din Bergamo, Italia,  unde a fost reținut și  predat autorităților judiciare din România.

Ulterior,  Tribunalul București a dispus confirmarea și executarea  mandatul de arestare preventivă emis în lipsă pentru inculpat. 
Prin același rechizitoriu s-a solicitat instanței aplicarea măsurii de  siguranță a confiscării speciale de la inculpat a bunurilor și sumelor de bani obținute din săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa.
 

Cu cât vinde statul român mașinile interlopului Dacian Ursaru: Lamborghini, Mercedes și BMW

În octombrie 2020, americanii au reuşit să-l captureze pe Alex Stoica în timp ce încerca, cu o cagulă pe faţă, să scoată bani, cu carduri false, de la un bancomat. 

Citește și: Interlopul Crețu, care-a stat închis 12 ani după ce i-a dat foc unei femei, amenință un luptător K1

El organizase cea mai mare rețea de skimming din nordul districtului Alabama.

Gruparea acționa la Miami Beach, iar membrii bandei reușeau să retragă, de pe cardurile victimelor, în jur de 30.000 de dolari pe zi. O parte din acești bani a ajuns în România, unde au fost achiziționate mașini de lux în valoare de aproape 850.000 de euro.

A fost ulterior eliberat și apoi a dispărut. A fost până la urmă prins în Italia și repatriat acum câteva zile.

„În această speță, având ca obiect cercetarea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, Agenția a fost desemnată, încă din anul 2021, custode al autoturismelor de către DIICOT – Structura Centrală”, a transmis ANABI.

Astfel, vor fi scoase la licitație online, pe site-ul ANABI, următoarele mașini:

LAMBORGHINI URUS, valoare estimată – 280.343,00 euro

LAMBORGHINI HURACAN, valoare estimată – 247.028,00 euro

MERCEDES BENZ AMG G 63, valoare estimată – 179.761,00 euro

BMW 850I XDRIVE, valoare estimată – 98.066,00 euro

Fiul unui interlop implicat în "Jaful Secolului"

Alexandru Stoica este fiul unui interlop cunoscut în anii 90, Marian Stoica, și el dat în urmărire pentru vătămare corporală.

Marian Stoica ar fi fost „creierul” unei tâlhării catalogate drept "jaful secolului". A fost vorba despre un atac pe autostrada A1 care a vizat un transport de bijuterii în valoare de aproximativ 650.000 de euro.

 

 

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te