E-mail-ul care îl contrazice pe George Simion: AUR a fost organizator al protestelor de luni

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 31.03.2021 - 12:11
Șefii AUR, George Simion și Claudiu Târziu, sunt nemulțumiți de măsurile restrictive. Sursa: Facebook
Postările lui George Simion despre protestul pe care susține că nu AUR l-a inițiat. Sursa: Facebook George Simion
Postările lui George Simion despre protestul pe care susține că nu AUR l-a inițiat. Sursa: Facebook George Simion
Emailul de la AUR primit de reporterul Newsweek România

George Simion, unul dintre președinții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a declarat că formațiunea pe care o conduce și-a „asumat” să fie alături de români, că membrii AUR „participă”, dar nu sunt organizatori.

SHARE

Cu toate acestea, duminică, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a trimis e-mail-uri la abonații site-ului AUR, www.partidulaur.ro, pentru a-i îndemna să iasă luni la protest, în fața Prefecturii din fiecare județ, având mesajul: „Vino și tu alături de noi! Alianța pentru Unirea Românilor - AUR”. 

Redăm o captură a emailului primit de reporterul Newsweek România de la AUR: 

Citește și: Cum au alimentat Guvernul, Poliția și Colegiul Medicilor protestele împotriva restricțiilor 

Marți seară, George Simion a declarat, citat de Agerpres, că „Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste nu organizăm, dar participăm. (…) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli”.

Chiar și postările de pe contul său de Facebook îl contrazic: 

 

 

Newsweek România a cerut un punct de vedere AUR și îl va publica dacă îl va primi. 

Protestele de luni și marți au fost marcate de violențe și au existat și ieșiri xenofobe și derapaje. Astfel, printre lozincile strigate la protestele anti-restricții s-au strigat și „Afară cu ungurii din țară”, „Asasini” (către medici), „Nu vrem carantină, nu vrem să faci Auschwitz din Timișoara”. 

Citește și: Târziu (AUR) preia conspirații pentru a se apăra de acuzațiile de antisemitism

Miercuri dimineață, într-o conferință la Parlament, cei doi șefi ai AUR, senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion, s-au arătat deranjați de mesajul președintelui Iohannis, care a atras atenția că „sunt însă intolerabile și complet de neacceptat manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor”. 

Citește și: Despre responsabilitatea (morală) a AUR, proteste și manipulare 

Tot miercuri dimineață, deputații urmează să adopte o declarație prin care condamnă atacul virulent antisemit îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat și împotriva actriței Maia Morgenstern, inițiată de deputatul Silviu Vexler, reprezentant al minorităților naționale. 

„Având în vedere manifestările recente și pericolul pe care acestea îl prezintă, pentur publicul larg, necesitatea consolidării politicilor de eliminare a oricăror forme de antisemitism, cât și imperativul exprimării unui puternica ngajament politic de a acționa hotărât împotriva tuturor mijloacelor de promovare ale acestor percepții, bazate pe ură împotriva evreilor, Camera Deputaților:

- condamnă cu fermitate atacul virulent antisemit îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat și orice altă formă de antisemitism;

- protestează față de tentativele de reabilitare a Mișcării Legionare, ale lui Ion Antonescu și/sau a altor criminali de război;

- reafirmă hotărârea membrilor săi pentru susținerea în continuare în plan legislativ și instituțional a acțiunilor de combatere a oricăror forme și manifestări de antisemitism;

- solicită puterii executive și puterii judecătorești să ia toate măsurile necesare pentru punerea în aplicare a Legii nr. 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război;

- solicită autorităților locale să inițieze cu celeritate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, demersurile necesare pentru înlocuirea denumirii străzilor care conțin numele unor persoane vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război;

- susține importanța deosebită pe care o are punerea în valoare a patrimoniului evreiesc din România, atât material cât și cultural, ca forme de recunoaștere pentru contribuția evreilor la dezvoltarea României”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te