Cum și-a asigurat un constructor curent „gratis” pe șantier: A tras cablu de la pompele localității

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 23.03.2023 - 16:09
Cum și-a asigurat un constructor curent „gratis” pe șantier: A tras cablu de la pompele localității. - Foto: monitorulbt.ro

Reprezentanții Biroului Antifraudă din cadrul societății de apă și canal a județului Botoșani au descoperit că la o stație de pompare a unei localități, unde a apărut un consum nejustificat de curent electric, se branșase ilegal un șantier din apropiere.

SHARE

Reprezentanții Biroului Antifraudă din cadrul Nova Apaserv, societatea de apă și canal a județului Botoșani, au sesizat că din toamna anului trecut la o stație de pompare a apărut un consum nejustificat de energie electrică.

În urma verificărilor, s-a descoperit că o firmă de construcții, care ridică un dispensar medical în comuna Mihai Eminescu, a tras cabluri la stația de pompare a societății pentru a-și alimenta utilajele folosite la lucrări.

Prinși în flagrant, pe 24 februarie 2023, muncitorii de la Cornell’s Floor SRL au recunoscut, în primă fază, că foloseau curent de la stația de pompare „pentru că am rămas fără motorină pentru generator”, după care au strâns totul și au dispărut. 

Citește și: Profit triplu, pentru firma ce a pus România pe harta electrificării. Investiție de 20 mil.€ la Iași

Angajații antifraudă de la operatorul de apă au reușit, însă, să fotografieze cablurile conectate de la stația de pompare la o betonieră și au sesizat poliția.

După câteva zile de la acest incident, la sediul Nova Apaserv au ajuns reprezentanții societății Cornell’s Floor SRL, care au încercat să ajungă la un acord de mediere, oferindu-se să achite și o sumă de bani pentru consumul de energie electrică fraudulos. Doar că prejudiciul estimat de operatorul de apă nu a fost agreat de cei de la Cornell’s Floor.

Prejudiciu calculat la 12.000 de lei

„Noi am stabilit prejudiciul la circa 12.000 de lei. Suma a fost calculată foarte simplu.

Întrucât stația are același consum, am comparat consumul din perioada octombrie 2021 – martie 2022 cu cel din perioada în care se presupune că ei s-au branșat ilegal și a rezultat această sumă. 

Ei nu au fost de acord cu valoarea și prin urmare dosarul va fi soluționat de poliție”, a declarat Liviu Ștefan, directorul general de la Nova Apaserv SA.

Citește și: UTIL Ai nevoie de cauciucuri noi? Cum se citește și se interpretează corect eticheta anvelopelor

„Dosarul se află în lucru la Secția de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, iar în cauză sunt efectuate cercetări în vederea clarificării situației de fapt”, a spus Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, relatează monitorulbt.ro.

Șantierul pentru care se fura curent fusese amenajat pentru construirea unui dispensar medical uman în satul Ipotești (comuna Mihai Eminescu). Fondurile au fost alocate de Compania Națională de Investiții (CNI), dar beneficiarul real al investiției este Primăria comunei Mihai Eminescu.

Conform datelor din panoul de publicitate, lucrările au fost începute pe 17 octombrie 2022 și ar trebui finalizate anul acesta, în luna august.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te