Profit triplu, pentru firma ce a pus România pe harta electrificării. Investiție de 20 mil.€ la Iași

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 23.03.2023 - 14:42
Centru de testare și dezvoltare Vitesco (imagine cu caracter ilustrativ) - Foto: automarket.ro

Vitesco Technologies, firma germană ce a pus România pe harta mondială a electrificării în domeniu auto, a raportat un profit de peste 3,5 ori mai mare în 2022, față de 2021. În noiembrie 2022, a inaugurat o nouă investiție la Iași, un centru de testare de 20 mil. €.

SHARE

Compania germană Vitesco Technologies, unul dintre liderii tehnologici în domeniul electrificării sistemului de propulsie pentru autovehicule la nivel gglobal, care are centre de inginerie în Timișoara, Iași și Sibiu și o fabrică în Brașov, a anunțat că obținut un profit (EBIT) de 143,3 milioane de euro în 2022. În comparație, în 2021, profitul (EBIT) al Vitesco Technologies a fost de 39.5 milioane de euro. 

Vânzările de anul trecut ale companiei s-au ridicat la peste 9 miliarde de euro, în creștere cu 4% față de 2021.
 
Din total, vânzările de produse destinate electrificării au reprezentat 1,1 miliarde de euro.
 

Centru de testare de 20 de milioane de euro, la Iași

Vitesco Technologies, furnizor și producător internațional de top pentru tehnologii de propulsie de ultimă generație destinate mobilității sustenabile, a inaugurat în noiembrie 2022, la Iași, un nou centru de testare pentru produse de electrificare în industria auto.

Pe o suprafață de aproape 2300 de metri pătrați și cu o putere instalată de 3.5 MW, noul centru de testare al Vitesco de la Iași asigură capabilitatea pentru testare funcțională și validarea produselor de electrificare dezvoltate. 

Citește și: Doi coloși auto arată că vehiculele pe hidrogen sunt o alternativă la mașinile electrice „clasice”

Având la bază o investiție de aproximativ 20 de milioane de euro în infrastructură și echipamente (de la startul proiectului în 2021), centrul de testare din Iași se alătură locațiilor deja consacrate din Berlin, Regensburg și Nuernberg.

Aici se vor efectua teste pentru invertoare și convertoare DC-DC de înaltă și joasă tensiune, locația contribuind astfel la extinderea capabilității de asigurare a fiabilității componentelor Vitesco Technologies, pentru întreaga durată de viață a autovehiculelor.

„Misiunea Vitesco Technologies este de a fi lider în domeniul soluțiilor de electrificare, iar sustenabilitatea se află la baza strategiei noastre. Prin urmare, echipamentele instalate și cele planificate utilizează tehnologii de recuperare a energiei și energie din surse regenerabile, pentru a reduce la minimum amprenta de carbon a locației.
 
Fiind un proiect bazat pe eforturi de echipă și implicare de excepție, centrul de testare constituie o expresie fidelă a valorilor Vitesco Technologies: pasiune, parteneriat, pionierat. Viziunea noastră comună este de a crea mobilitate curată”, a declarat Constantin Bogza, Location Manager al Vitesco Technologies Iași.
 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te