Grațian și Ciprian Duduianu acuzați că au vrut să-l ucidă pe asasinul lui Emi Pian, eliberați

DE Adrian Costin | Actualizat: 07.12.2021 - 12:23
Grațian și Ciprian Duduianu acuzați că au vrut să-l ucidă pe asasinul lui Emi Pian, sunt liberi din nou Foto: NWR/Facebook

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a fost ucis prin înjunghiere de Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, la 4 august 2020, după un scandal iscat la un joc de barbut. Ciprian și Grațian Pian, frații lui Emi, ar fi încercat să-l omoare pe Richard și au fost arestați.

SHARE

Tribunalul București a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru Laurențiu Duduianu, zis Grațian Pian și pentru Vasile Duduianu, zis Ciprian Pian. Decizia nu a fost contestată, conform Newsweek. 

Citește și: Anaser Duduianu, urmărit internațional, face live după live: Jur că nu mai vreau să fiu șmecher

Drept urmare, pe timpul controlului judiciar, cei doi interlopi trebuie să se prezinte la organele de cercetarea judiciară orid e câte ori sunt chemați, trebuie să anunțe schimbarea domiciliului și plecarea din București, nu au voie să deţină, să folosească şi să poarte arme și nu au voie să se apropie de inculpatul Drăghici Ionuț Gheorghe, de inculpatul parte-civilă Gheorghe Emanuel Richard, și de niciunul din martorii din prezenta cauză.

Ciprian și Grațian Pian nu au voie să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Citește și: Interlopul Stripăru, condamnat pentru șantaj: „BMW-ul şi 28.000 de euro sau familia ta moare!"

Avocații interlopilor a susținut  că de la luarea măsurii arestării preventive, inculpatul Duduianu Vasile a avut un comportament ireproșabil și că nu ar nicio dovadă cu privire la săvârșirea infracțiunii.

Citește și: Hoțul Spiderman, care s-a suit pe închisoare și s-a tăiat în instanță, cere 2 milioane despăgubire

"Un alt coinculpat este văzut într-o singură imagine în care lovește, dă cu bastonul telescopic în persoana vătămată, încercând să-l deposedeze de baioneta pe care o avea în mână, baioneta care l-a și ucis pe fratele inculpatului.  

Citește și: Liviu Dragnea ar fi părăsit-o din gelozie pe Irina și i-a dat și block. Irina Tănase: Contactați-l

Or, în aceste împrejurări, fără nicio probă, doar ca să-și arate respectul față de judecător și pentru a da curs celor din celulă ce îi spuneau că o să stea în pușcărie mulți ani, inculpatul a optat pentru procedura simplificată", a susținut avocatul lui Vasiel Duduianu.

„Inculpatul Duduianu Laurențiu a fost trimis în judecată pentru că a lovit persoana vătămată cu mânerul unui cuțit în bărbie, respectiv cu un obiect inapt să ucidă, într-o zonă nevitală", a spus avocatul său.

 

Tribunalul îi mai eliberase o dată, dar Curtea de Apel s-a opus

Tribunalul București a hotărât la 3 noiembrie să înlocuiască măsura arestului preventic cu cea a controlului judiciar atât pentru Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, cât și pentru Vasile și Laurențiu Duduianu, ziși Ciprian și Grațian Pian.

Procurorii au contestat însă decizia Tribunalului, iar Curtea de Apel București le-a admis cererea și a menținut măsura arestului preventiv pentru cei trei interlopi. 

"Admite contestaţia formulată de către contestatorul PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI împotriva încheierii penale din data de 03.11.2021, pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 32009/3/2020/a19 . Desfiinţează, în totalitate, încheierea penală contestată şi, pe fond, rejudecând:

În baza art. 362 alin.(2) C.proc.pen. și art. 208 alin.(4) C.proc.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate făță de inculpații Gheorghe Emanuel Richard, Duduianu Vasile şi Duduianu Laurențiu, măsură pe care o menține", se arată în decizia definitivă a Curții de Apel București din data de 9 noiembrie. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te