Interlopul Stripăru, condamnat pentru șantaj: „BMW-ul şi 28.000 de euro sau familia ta moare!"

DE Adrian Costin | Actualizat: 28.09.2022 - 13:01
Interlopul Stripăru era hotărât să-i taie urechea și să-i omoare familia unui alt român în Belgia Foto: Facebook

Autoritățile din Belgia au fost șocate de amenințările interlopului Marius Crăciun, zis Stripăru, la adresa unui alt român. Fost locotenent al lui Ioan Clămparu zis Cap de Porc, Marius Stripăru a fost condamnat definitiv.

SHARE

"BMW-ul şi 28.000 de euro sau familia ta moare!", l-a amenințat Marius Stripăru pe un alt român stabilit în Belgia. Omului de afaceri care-şi conducea propria companie i s-a transmis și că va fi mutilat dacă nu va face ce i se spune. 

Citește și: Anaser Duduianu, urmărit internațional, face live după live: Jur că nu mai vreau să fiu șmecher

Stripăru, care avea mai multe condamnări în România pentru trafic de droguri și alte infracțiuni violente, şi-ar fi sunat victima şi i-ar fi cerut să-și aducă BMW-ul scump într-o parcare aflată pe autostrada din Jabbeke, o comună situată în provincia Flandra de Vest din Belgia.

Citește și: Interlopul Bebino, zis King Kong, este din nou liber. Ce i-a transmis Mircea Nebunu

Alături de alți membri ai mafiei românești, Crăciun a obligat un alt româns să renunțe la BMW-ul său și la 28.000 de euro. Cei doi se cunoșteau din trecut și s-au întâlnit în spatele parcării de pe autostradă din Jabbeke. Marius Crăciun și însoțitorul său, Ion-Iulian  (39 de ani), îl așteptau pe românul din Torhout. Stripăru’ a îmbrățișat victima și a obligat-o să se așeze pe scaunul pasagerului din propria mașină.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu, fugit din țară, live cu Florin Faraonu: Barcelona, viața mea. Vă pupăm!

Amenințat că-i taie urechea

"Dacă clientul meu nu ar fi cooperat, i-ar fi tăiat urechea și i-ar fi ucis familia", a pledat avocatul victimei", a pledat în instanţă avocatul victimei, potrivit publicaţiei hln.be.

Fiind amenințat și neavând altă opțiune, românul a venit la întâlnire. Acolo, i s-a spus să urmeze instrucțiunile. Altfel, soția și copiii lui ar fi uciși. Crăciun l-ar fi asigurat că prietenii lui erau gata să-i ucidă familia dacă nu făcea ceea ce i se cerea.

Stripăru și Ion Iulian au condus victima la o bancă din Ostende și au pus-o să transfere 28.000 de euro într-un cont din România deschis de iubita de atunci a lui Crăciun. Aceștia s-au întors la parcarea de pe autostradă din Jabbeke și l-au obligat să renunțe la BMW-ul său de lux.

Citește și: Liviu Dragnea ar fi părăsit-o din gelozie pe Irina și i-a dat și block. Irina Tănase: Contactați-l

Între timp, un al treilea complice al lui Crăciun se dusese să ridice certificatul de înmatriculare al mașinii de la soția victimei. Proprietarul a fost obligat să semneze un contract de vânzare, după care românii au fugit cu vehiculul.
Victima a depus o plângere la poliție, în urma căreia Marius Crăciun, iubita sa de atunci, Dana-Cornelia (33 de ani) și Ion-Iulian au fost arestați pe 1 decembrie 2019.

Răzvan-Constantin (32 de ani) din Koekelare, cel care a mers să ridice certificatul de înmatriculare, s-a predat la scurt timp la poliție.

În urma procesului din Belgia, el a primit 120 de ore de muncă în folosul comunității.

Ion-Iulian a primit 3 ani cu executare. Dana-Cornelia a fost condamnată la 20 de luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul ei iubit, Marius Crăciun, a primit 4 ani cu executare. Judecătorul a dispus arestarea imediată a acestuia.

Un cazier cu aproape toate infracțiunile

Marius Crăciun, fost luptător de kick-box, a fost judecat alături de alţi 27 de inculpaţi în dosarul grupării ”Lenis”, care a terorizat Sibiul în perioada 2007 – 2009. Crăciun a fost condamnat în acest dosar la un total de 37 de ani de închisoare pentru 15 infracţiuni.

Cele mai mari pedepse, de câte 7 ani închisoare, au fost aplicate pentru aderare şi constituire grup infracţional organizat şi lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acesta a primit câte 2 ani după gratii pentru 6 fapte de şantaj.

Alte infracţiuni reţinute în sarcina acestuia sunt violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri, port fără drept al cuţitului în public. 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te