Stela Enache dorește să moară demn și brusc. „Să nu cad pe capul nimănui”. Speră la un singur ajutor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.11.2023 - 18:27
Artista care își dorește să moară demn și brusc. „Vreau să mor demn, să nu cad pe capul nimănui” - Foto: Playtech / imagine cu caracter ilustrativ

Stela Enache a declarat recent cum și-ar dori să moară, dar și faptul că nu-și dorește să ajungă la o vârstă la care să se chinuie. Aceasta a declarat că vrea să aibă o moarte demnă și bruscă.

SHARE

Stela Enache a împărtășit de curând cu cei care o iubesc, modul în care și-ar dori să moară. Aceasta a spus că ar dori să moară demn, dar brusc, fără să sufere. 

Stela Enache, iubirea nebună pentru viață și fostul soț

Stela Enache este una dintre cele mai bune voci ale perioadei comuniste, iar acum a ajuns la vârsta de 73 de ani. Artista a iubit viața, dar în special căsnicia pe care a avut-o cu celebrul compozitor Florin Bogardo. S-au iubit 39 de ani, până când artitul s-a stins din viață.

Stela Enache a cântat majoritatea compozițiilor lui Florin Bogardo. Moartea lui Florin, în 2009, a fost unul din cele mai grele momente din viața ei. Au fost 39 de ani împreună. Florin este cunoscut și pentru că este autorul melodiei „Ani de liceu”, cântată de Stela Enache.

„Pe Florin l-am văzut la tv când eram elevă la Reșița. Îl auzisem și la radio, dar la tv am văzut cât este de frumos și m-am îndrăgostit de el pe loc, ca toate adolescentele. Cred că am făcut cunoștință cu el de 3 ori, dar nu m-a ținut minte. La Cluj, când îl auzeam cântând, le spuneam fetelor să facă liniște, să mă lase să-l ascult. Toți știau că-l plac. Până în 1971, când iar ne-am întâlnit la Festivalul de la Mamaia”, mai spune Stela Enache.

„Eram în anul 4 de facultate și George Grigoriu mă tot întreba dacă nu-mi place și mie de cineva. I-am zis că da, dar că acea persoană nu mă vede. Nici în visele mele cele mai roze nu-mi puteam imagina că mă voi întâlni iar cu Florin, că voi deveni soția lui. A fost o chestie foarte rapidă.

În sfârșit m-a ținut minte și, după 3 zile, m-a cerut de nevastă. Pe 15 august am făcut logodna, pe 8 septembrie ne-am căsătorit și pe 1 octombrie m-am întors la facultate. Colegilor nu le venea să creadă că m-am măritat.

Eu mă dusesem să mă lansez și am venit măritată. La facultate umblam cu buletinul după mine să le dovedesc că mă cheamă Bogardo”, spune Stela într-un interviu.

A vrut să dispară din viața publică 

Într-un interviu pentru Fanatik, Stela Enache povestește cât de dificilă a fost despărțirea de Florin.

Eu am vrut să dispar din viața cotidiană, să nu mai fac nimic. Dar căile Domnului sunt întortocheate, cum venea câte un premiu In Memoriam trebuia să mă duc să-l ridic.

M-am gândit mult și mi-am dat seama că nu sunt singură în situația asta, fiecăruia i se poate întâmpla. Mulți și-au refăcut viața, mulți nu. 

Fiecare este clădit să fie într-un fel, în cazul meu nu m-am gândit niciodată să-mi refac viața pentru că, după Florin, nu mai poate încăpea nimeni în viața mea.... 

Mergeam zilnic la biserică tocmai ca să prind puteri, îmi dădeam seama că nu pot să fac nimic. Mi-au trebuit niște ani să-mi revin plus că o mai aveam și pe mama care a mai trăit încă 3 ani după ce a murit Florin. Ei nu i-am spus niciodată că el a murit. A trebuit să joc teatru zilnic, în casa mea, chiar și atunci când mergeam la cimitir îi spuneam că mă duc la o cunoștință și ea stătea cuminte și mă aștepta.

M-a ajutat și faptul că a trebuit să am grijă de mama care avea 89 de ani atunci. Am luat-o peste tot, în turnee, la tv și la radio. Am avut cea mai bună mamă din lume. Chiar și atunci când a murit a fost cumsecade, a fost ceva rapid și nedureros.”, a declarat artista.

Citește și: Artista care și-a mințit soțul o viață întreagă. Bărbatul nu a aflat adevărul niciodată

Își dorește o moarte demnă și bruscă

La fel ca mama ei, artista își dorește o moarte demnă dar bruscă, fără suferință. 

„Nu mi-e teamă de moarte. Vreau doar să mor în mod demn, să nu cad pe capul nimănui. Mari artiști ne-au părăsit, dar acesta este sensul vieții. Nu rămâne nimeni pe pământ. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că încă sunt pe picioare. Și sunt foarte activă și pot face treabă, de bine de rău.

Aici contează foarte mult legătura ta cu Dumnezeu. Dacă ai încredere în El și te bazezi pe El. Dacă Îi ceri ajutorul, nu te va lăsa niciodată. Așa că voia Domnului să se împlinească. Noi propunem, dar El dispune.

Citește și: Tatăl, un actor adorat de milioane de copii. Fiica joacă în 10 filme și dispare. Avea 27 de ani

Atâta vreme cât părinții nu au făcut asta, eu le-am spus copiilor mei doar să învețe să fie oameni, să rămână demni. I-am încurajat, i-am ajutat, dar nu le-am impus nimic.

Nu pot vedea părinți și bunici care le cer, de pildă, copiiilor să facă pian sau să cânte, deși nu au niciun talent, doar pentru că își doresc ca urmașii lor să facă ce ei nu au putut face”, a declarat artista pentru Cancan.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te