Ultimele zile din viața lui Freddie Mercury. Renunță la medicamente când știe că bătălia e pierdută

DE Bianca Iosef | Actualizat: 07.01.2023 - 15:58
Freddie Mercury- Foto: PLAYTECH

Au trecut mai bine de 30 de ani de la moartea renumitului artist din trupa Queen, Freddie Mercury. Chiar și în ziua de azi, piesele cântate de acesta, rămân emblematice pentru generații întregi.

SHARE

Starul trupei Queen, care avea 45 de ani la acea vreme, și-a părăsit o bună perioadă de timp casa sa la care ținea foarte mult, Garden Lodge, din Kensington, Londra, după ce a fost diagnosticat în 1987.

Partenerul său Jim Hutton - care a murit de cancer pulmonar în 2010 la doar 60 de ani - a documentat ultimele zile ale lui Freddie, împărtășind durerea și agonia presărate cu momente de dragoste și bucurie. Cu o lună înainte de moartea sa, cuplul a plecat în vacanță în Elveția. Dar la întoarcerea lor, lui Jim i-a fost clar că starea lui Freddie se înrăutățea.

Citește și: VIDEO Gladiatorul se întoarce. Ridley Scott revine cu o continuare a celui mai bun film epic

Odată întors la Garden Lodge, cântărețul s-a dus în patul său unde a dormit și s-a uitat la televizor alături de prieteni de încredere, inclusiv Jim și fosta lui iubită, Mary Austin.

Citește și: Cine este actorul român care l-a interpretat pe Vlad Țepeș în cea mai nouă producție Netflix: Inedit

În ciuda rapoartelor care susțin că dormitorul lui Freddie a fost transformat într-un „mini spital”, Jim a spus că singurul aparat medical a fost unul aflat lângă pat în cazul în care vedeta avea nevoie de o transfuzie de sânge.

Conform relatării lui Jim din autobiografia sa, Mercury and Me, Freddie a decis să nu mai ia toate medicamentele, cu excepția analgezicelor, cu două săptămâni înainte de moartea sa.

Nu mai putea mânca

Pe măsură ce a slăbit, a încetat să mai consume alimente solide, consumând doar fructe și sucuri de fructe.

Asistând la decesul artistului, Jim a spus că a existat o dezbatere despre scoaterea verighetei pe care i-o dăruise lui Freddie în cazul în care degetele i s-ar umfla după deces. Dar Freddie a fost hotărât să o păstreze și chiar a fost incinerat cu inelul.

Joi, 21 noiembrie, Jim și-a dat seama că timpul lui cu Freddie se apropie de sfârșit. A fost ultima dată când artistul bolnav a reușit să-și adune forța pentru a apărea la fereastra dormitorului său și a striga „cooee” lui Jim în timp ce îngrijea grădina.

Ultimele cuvinte

Jim a scris: „Știam că sfârșitul este foarte aproape. În noaptea aceea am avut grijă deosebită de el. M-am pus în pat lângă el. Trebuia doar să-mi dea un cot ușor și m-aș fi trezit dacă voia orice.”

În dimineața zilei de 24 noiembrie, Freddie s-a trezit la 6 dimineața și a rostit ultimele sale două cuvinte: „Pipi, pipi”.

După ce l-a ajutat pe Freddie să ajungă la toaletă, Jim l-a dus înapoi în pat. Dar în timp ce l-a așezat, a auzit un „trosc asurzitor”.

„Părea că unul dintre oasele lui Freddie se rupea, trosnind ca ramura unui copac. A țipat de durere și a intrat într-o convulsie”, a spus Jim despre scenele sfâșietoare.

Când Freddie a adormit, doctorul a sosit și a rămas cu el toată după-amiaza și până seara.

Imediat ce a plecat, Jim s-a dus să fie alături de Freddie, care a spus că are nevoie de toaletă. Nesigur de cum îl va căra după evenimentele îngrozitoare de dimineață, Jim a mers să caute ajutor.

Dar când s-a întors, a spus că Freddie nu a mai putut să se țină. În timp ce a schimbat cearșafurile și și-a pus partenerul în haine curate, Freddie a făcut ultima sa mișcare înainte de a muri.

Jim și-a amintit: „În timp ce îl schimbam pe Freddie într-un tricou curat și o pereche de boxer, l-am simțit că încearcă să-și ridice piciorul stâng. A fost ultimul lucru pe care l-a făcut. M-am uitat la el, știind. Era mort”, scrie Mirror.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te