VIDEO Gladiatorul se întoarce. Ridley Scott revine cu o continuare a celui mai bun film epic

DE Elena Andrei | Actualizat: 07.01.2023 - 18:42
Russell Crowe în Gladiatorul/Foto: facebook
Russell Crowe în prezent/Foto: the sun
Joaquin Phoenix în rolul lui Commodus și în prezent/Foto: the sun
Connie Nielsen - Lucilla și în prezent/Foto: the sun
Spencer Treat Clark - Lucius Verus și acum/Foto: the sun

Lansat în anul 2000, Gladiatorul a devenit instantaneu cel mai bun film epic din toate timpurile și a avut încasări uluitoare, de 460 de milioane de lire sterline. La 23 de ani de la original, regizorul Ridley Scott revine cu o continuare mult așteptată.

SHARE

Filmările sunt programate pentru luna mai. Locațiile au fost alese în orașul marocan Ouarzazate, care își construiește o reputație de loc preferat de producătorii de filme datorită peisajelor sale dramatice.

Detaliile legate de complot rămân strict secrete, după ce o primă idee, scrisă de starul rock Nick Cave, care prevedea ca Maximus, interpretat de Russell Crowe, să se întoarcă din morți printr-un "portal", a fost abandonată.

Se speră că eroul lui Russell își va face apariția în scenele de flashback - cu condiția ca acesta să semneze contractul pentru rol.

O sursă a declarat că se pregătește continuarea din 2018 și pentru o lungă perioadă de timp se părea că nu va vedea niciodată lumina zilei.

Dar, brusc, la sfârșitul anului trecut, echipa de producție a intrat cu adevărat în priză după ce s-a stabilit pe un nou scenariu care părea să-i inspire.

Se crede că tânărul Lucius Verus, fiul împărătesei romane Lucilla, ar putea face legătura cu povestea originală.

Filmul original a fost aclamat de critici, a luat cinci premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor, precum și premiile Bafta și Globul de Aur.

O distribuție de aur, cu Russell Crowe în cel mai bun rol

Unul dintre cele mai mari argumente de vânzare ale filmului a fost distribuția incredibilă, în frunte cu Russell Crowe, acum în vârstă de 58 de ani, care a primit premiul Oscar 2001 pentru cel mai bun actor pentru rolul lui Maximus Decimus Meridius.

Se speră că eroul își va face apariția în scenele de retrospectivă, dacă Russell va semna contractul. 

Russell, născut în Noua Zeelandă, s-a bucurat de o carieră de mare succes de la Gladiator - probabil rolul care i-a consacrat cariera.

Situația ar fi putut fi foarte diferită, deoarece lui Mel Gibson i s-a oferit mai întâi rolul, dar l-a refuzat.

De atunci, Russell a câștigat o serie de premii, inclusiv un Bafta, Globurile de Aur și un premiu al Sindicatului Actorilor.

Printre cele mai de succes filme ale sale se numără A Beautiful Mind, American Gangster și Les Miserables, unde i-a surprins pe mulți cu abilitățile sale de cântăreț.

Viața personală a lui Russell nu a fost lipsită de drame. În 2005 a fost arestat și acuzat de poliția din New York de agresiune de gradul doi pentru că a aruncat cu un telefon în portarul unui hotel.

Actorul a fost amendat cu 120 de lire sterline pentru acest incident, dar se zvonește că a plătit portarului aproximativ 750.000 de lire sterline pentru a evita un proces.

Incidentul, devenit celebru, a avut loc în timpul căsătoriei sale furtunoase cu cântăreața australiană Danielle Spencer, în 2003.

El a fost legat de numeroase femei, în timpul și după relația lor, printre care Courtney Love și Dita Von Teese.

Russell a avut, de asemenea, o aventură pasională cu Meg Ryan în 2000, care a însemnat sfârșitul căsătoriei de nouă ani cu Dennis Quaid.

Russell și Danielle - care au în comun doi fii adolescenți - s-ar fi despărțit în 2012, iar el a organizat un eveniment denumit "The Art of Divorce auction" (Licitația pentru arta divorțului) în 2018 pentru a vinde obiecte care aveau semnificație pentru fostul cuplu.

Anul trecut, Russell a părut să confirme lunga sa poveste de dragoste cu actrița devenită agent imobiliar Britney Theriot - cu 26 de ani mai tânără decât el - când aceasta a apărut în selfie-ul său din Roma.

Russell și-a amuzat fanii nostalgici atunci când a dezvăluit că și-a dus familia la "vechiul său birou" - Colosseum din Roma, locul în care au avut loc multe dintre scenele iconice ale filmului - și a împărtășit o fotografie.

Joaquin Phoenix, genial în rolul lui Commodus

Portretul lui Joaquin al maleficului Commodus i-a adus o largă recunoaștere și i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor.

Joaquin a avut „trac” cu acest rol și era foarte nervos pe platoul de filmare. Russell Crowe obișnuia să îl ajute să se calmeze.

La începutul lunii aprilie 2005, Phoenix s-a internat la dezintoxicare pentru a fi tratat pentru alcoolism, dar ulterior a recunoscut că nu a avut nevoie de o intervenție.

De atunci, Joaquin a jucat în "Signs", "The Village" și "Hotel Rwanda". El a primit un Glob de Aur pentru rolul lui Johnny Cash în filmul Walk the Line din 2005 și un Oscar pentru rolul Joker în 2019.

Este renumit pentru faptul că se cufundă profund în personajele sale în timp ce se pregătește pentru rol - comportamentul său neregulat în timp ce se pregătea pentru I'm Still Here a stârnit îngrijorarea că ar avea o cădere nervoasă.

Starul american, în vârstă de 48 de ani, are o relație cu actrița Rooney Mara, pe care a cunoscut-o în 2012 și cu care are un fiu.

Un activist convins pentru drepturile animalelor, el este vegan de la vârsta de trei ani.

Connie Nielsen a câștigat rolul în fața lui Jennifer Lopez 

Connie a câștigat rolul Lucilla în ciuda faptului că Jennifer Lopez a dat o audiție pentru acest rol.

Vedeta daneză, în vârstă de 57 de ani, și-a construit o carieră impresionantă, cu roluri în Wonder Woman, Justice League și controversata dramă erotică Nymphomaniac.

Anul trecut a fost distribuită în rolul lui Jo Harding în drama psihologică Close to Me de la Channel 4.

Este celebru faptul că avut o relație cu toboșarul trupei Metallica, Lars Ulrich, din 2004 până în 2012 și au împreună un fiu.

Connie este, de asemenea, mama actorului Sebastian Sartor, dintr-o relație anterioară cu Fabio Sartor.

Spencer Treat Clark - Lucius Verus


În vârstă de 35 de ani acum, actorul-copil din Gladiatorul a reușit să rămână ocupat și după film.

A jucat în Unbreakable, lansat în același an cu Gladiator, și în Mystic River din 2003.

Rolurile au fost mai puține pe măsură ce a îmbătrânit, deoarece Spencer a studiat pentru o licență în științe politice și economie la Universitatea Columbia.

Mai recent, a jucat în Glass, Salem's Lot și în serialele de televiziune Animal Kingdom și Agents of S.H.I.E.L.D.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te