Alimentul numit „aur lichid”, reduce colesterolul, ajută creierul și te scapă de acnee. Costă 10 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.02.2025 - 07:25
Alimentul bogat în omega-3 ce reduce colesterolul, ajută creierul și te scapă de acnee. Costă 10 lei - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Alimentul bogat în omega-3 ce reduce colesterolul, ajută creierul și te scapă de acnee. Costă 10 lei - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Alimentul bogat în omega-3 ce reduce colesterolul, ajută creierul și te scapă de acnee. Costă 10 lei - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Alimentul bogat în omega-3 ce reduce colesterolul, ajută creierul și te scapă de acnee. Costă 10 lei - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Alimentul bogat în omega-3 ce reduce colesterolul, ajută creierul și te scapă de acnee. Costă 10 lei. Despre ce produs este vorba și ce alte beneficii uimitoare are pentru organism?

SHARE

Alimentul bogat în omega-3 ce reduce colesterolul, ajută creierul și te scapă de acnee. Costă 10 lei. Despre ce produs este vorba și ce alte beneficii uimitoare are pentru organism?

Alimentul bogat în omega-3 ce reduce colesterolul, ajută creierul și te scapă de acnee

În general, dieta mediteraneană și dieta spaniolă este plină de alimente care sunt considerate adevărate pietre prețioase în întreaga lume. Dar, dacă există unul care iese în evidență peste restul, acesta este uleiul de măsline. Bogat în nutrienți și cu o aromă inconfundabilă, capabilă să condimenteze orice fel de mâncare, nu este de mirare că mulți îl numesc „aur lichid”.

Citește și: Culcatul la o oră diferită în fiecare seară afectează inima. Tiparul neregulat de somn, mortal

Dacă ne referim la lumea alimentației sănătoase, uleiul de măsline a fost întotdeauna protagonistul incontestabil. Cu toate acestea, există un concurent direct, pe care mulți încă nu-l cunosc, care câștigă rapid teren: uleiul de in.

Cu un conținut mai mare de omega-3 decât somonul , acest „super-aliment” se caracterizează prin concentrația extrem de mare de acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru funcționarea creierului și a inimii. Fără îndoială, aliatul perfect pentru îmbunătățirea memoriei, protejarea inimii și întărirea sănătății neuronale.

 

Unul dintre cele mai mari beneficii ale uleiului de in este potrivit Fundației Spaniole pentru Inimă (FEC), omega-3 care ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL (cunoscut sub numele de „colesterol rău”) și la creșterea colesterolului HDL (sau „colesterol bun”). În plus, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și neurodegenerative.

Spre deosebire de uleiul de măsline, care conține și grăsimi sănătoase, dar într-o proporție mai mică de omega-3, uleiul de in este o opțiune ideală pentru cei care doresc să-și maximizeze beneficiile dietei fără a fi nevoiți să consume pește în mod frecvent. Reținând întotdeauna că cheia unei sănătăți excelente este o dietă și un stil de viață echilibrat.

Ulei de semințe de in pentru sănătatea creierului

Creierul nostru are nevoie de un aport constant de nutrienți esențiali pentru a rămâne în stare optimă. Aici intervine uleiul din semințe de in, al cărui conținut de acid alfa-linolenic (ALA) a fost legat de îmbunătățirea funcției cognitive și a memoriei .

Studiile efectuate de Universitatea din Navarra au arătat că consumul regulat de omega-3 poate ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.

Citește și: Te poți droga cu semințe de mac? Sunt periculoase în cozonac și prăjitură? Ce spun cercetătorii?

În plus, acești acizi grași esențiali promovează regenerarea neuronală și comunicarea între celulele creierului, ceea ce îmbunătățește concentrarea și performanța mentală.

Ulei de măsline sau ulei de in?

În timp ce uleiul de măsline a fost un pilon al dietei mediteraneene și este recunoscut pe scară largă pentru beneficiile sale cardiovasculare, uleiul de semințe de in oferă o serie de avantaje suplimentare:

Conținut mai mare de omega-3. În timp ce uleiul de măsline conține în principal acizi grași mononesaturați, uleiul de in este bogat în acizi grași polinesaturați, în special ALA. Efect antiinflamator superior. Datorită compoziției sale, uleiul de in ajută la reducerea inflamației cronice, un factor cheie în multe boli degenerative. Beneficii suplimentare pentru piele și păr. Aplicarea sa locală ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și la combaterea problemelor precum acneea și uscăciunea.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te