Test de inteligență. Ghicește numele țării după conturul hărții. E cel mai bun loc unde să trăiești

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.09.2023 - 08:43
Test de inteligență Foto: Newsweek

Un nou test de inteligență vă provoacă de fapt cunoștințele de geografie. Trebuie să ghiciți despre ce națiune este vorba privind doar conturul hărții acesteia. Limita de timp este de 30 de secunde. Gândiți-vă la o țară în care foarte mulți români merg să muncească.

SHARE

Testele de inteligență sunt adevărate antrenamente pentru creier. Cu cât rezolvați mai multe, cu atât veți avea o gândire mai bună. Avem în fiecare zi provocări interesante pentru voi. 

Acum vă propunem un nou test de inteligență din geografie. Un contur de țară eropeană, extrem de cunoscută la nivel mondial este provocarea de azi.

Este cotată ca cea mai bună ţară în care să trăieşti în conformitate cu Indicele Dezvoltării Umane. Este o statistică compusă din: indicatorii speranţei de viaţă, educaţia şi veniturile care sunt utilizate pentru a clasifica ţările. 

Test de inteligență. Ghicește numele țării după contur. E cea mai bună țară în care să trăiești

Îți dai seama după contur despre ce țară vorbim?

Ei bine, vă dăm câteva indicii. Oamenii de aici sunt bogaţi şi fericiţi, tehnologiile sunt avansate şi guvernul are grijă de oameni şi de mediul înconjurător. Nu este o iluzie. Această țară există cu adevărat.

Citește și: Test de inteligență. Ghicește numele țării după contur. Peste 1 milion de români, trăiesc acolo

Ți-ai dat seama care este?

 Este Norvegia. O țară cu o suprafață totală de 385.207 km² și o populație de 5.504.329 locuitori. Țara are o lungă frontieră spre est cu Suedia (1.619 km lungime).

De la București la Oslo ajungi în 3 ore cu avionul.

Țara are al patrulea cel mai mare venit pe cap de locuitor(d) din lume în clasamentele Băncii Mondiale și ale FMI. Conform clasamentului după PIB (PPP) per capita (estimare pe 2015) care include teritorii și unele regiuni, Norvegia se află pe locul al unsprezecelea.

Citește și: Test de inteligență. Puteți rezolva și găsi valoarea tuturor elementelor? Ce număr urmează?

Din 2001 până în 2006, și apoi din nou din 2009 până în 2015, Norvegia a avut cel mai mare Indice de Dezvoltare Umană din lume. Norvegia s-a clasat în fruntea clasamentului Indicelui Legatum al Prosperității(d) timp de șapte ani la rând, până în 2015.Norvegia se clasează pe primul loc și după Indicele OCDE Better Life, Indicele de Integritate Publică și Indicele Democrației.

Citește și: Test de inteligență. Avem ecuația: ”8-8=8”. Eliminați un singur chibrit pentru a găsi forma corectă

Nu există salariu minim în Norvegia. Aceasta depinde de factori cum ar fi vârstă, educaţia, profilul locului de muncă şi experienţa. Cu toate acestea, cel mai mic salariu ar putea fi în jur de 592 Eur pe săptămâna sau 2368 Eur pe lună. Însă  ar fi greu să trăiţi cu venituri mai mici, pentru că preţurile din Norvegia sunt foarte mari. Potrivit Eurostat, Norvegia are al doilea cel mai înalt nivel de preţuri în Europa, după Elveţia. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te