Test de inteligență. Ghicește numele țării după contur. Peste 1 milion de români trăiesc acolo

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.09.2023 - 23:27
Test de inteligență Foto: Newsweek/fresherslive.com

Un test de inteligență vă provoacă, de fapt, cunoștințele de geografie. În doar 10 secunde trebuie să ghiciți despre ce națiune este vorba privind doar conturul hărții acesteia. Tu poți?

SHARE

Testele de inteligență sunt o provocare pentru creier. Răspunsurile le cunosc toți, însă puțini își mai amintesc amănuntele. Cei care sunt atenți pot răspunde foarte rapid și corect. 

Testul de inteligență de azi este despre o țară din Europa. Este foarte cunoscută și peste 1 milion de români trăiesc și muncesc acolo. 

Test de inteligență. Ghicește numele țării după contur. Peste 1 milion de români trăiesc acolo

Crezi că știi despre ce este vorba? Privește cu atenție conturul hărții. Apoi imaginează-ți întreaga Europă. Cu ce pare că seamănă?

Dacă încă nu ți-ai dat seama, îți mai dăm câteva indicii. Este o mare putere economică. Nu face parte din Uniunea Europeană. 

Deja au trecut cele 10 secunde. Trebuia să fi dat deja răspunsul. 

Este vorba despre Marea Britanie.

A fost greu?

Citește și: Test de inteligență. Puteți rezolva și găsi valoarea tuturor elementelor? Ce număr urmează?

Unde se află Marea Britanie

Marea Britanie (în engleză Great Britain, galică scoțiană Breatainn Mhòr, galeză Prydain Fawr, cornică Breten Veur, Scots Graet Breetain) este o insulă din vestul Europei. Este înconjurată de Marea Nordului, Canalul Mânecii, Marea Irlandei și Oceanul Atlantic. Este cea mai mare dintre Insulele Britanice, care mai cuprind Irlanda, Ilnsula Man, Jersey, Guernsey, arhipelagurile Shetland și Orkney.

Citește și: Test de inteligență. Avem ecuația: ”8-8=8”. Eliminați un singur chibrit pentru a găsi forma corectă

Denumirea Marea Britanie se mai folosește pentru desemnarea celor trei țări componente ale Regatului Unit care se află pe această insulă: Anglia, Țara Galilor și Scoția. În limba română Regatul Unit mai este uneori numit, incorect, "Marea Britanie", denumirea corectă și completă pentru statul modern fiind, "Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord".

Regatul Unit este prima și până în prezent singura țară care a părăsit UE, după 47 de ani de când a fost stat membru al UE și al predecesoarei sale, Comunitatea Europeană (CE), de la 1 ianuarie 1973. A continuat să participe la Uniunea vamală a Uniunii Europene și Piața Unică Europeană într-o perioadă de tranziție care s-a încheiat la 31 decembrie 2020 la 23:00 GMT (00:00 CET).

Citește și: Test de inteligență. Avem ecuația:” 8-3=3” din bețe de chibrit. Scoțând unul veți găsi forma corectă

Guvernul Regatului Unit a anunțat în mod oficial retragerea țării în martie 2017, începând negocierile cu Uniunea Europeană pentru Brexit

Marea Britanie a rămas supusă legislației Uniunii Europene și a rămas parte a Uniunii vamale a UE și a Pieței Unice Europene în perioada de tranziție, dar nu a mai fost reprezentată în organismele sau instituțiile politice ale UE.

Peste 1 milion de români sunt stabiliți în Marea Britanie, iar circa 500.000 dintre ei se află în zona metropolitană din Londra.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te