Iubită de milioane de copii, Mica de la „Abracadabra” se stinge la 31 ani. „M-am măritat cu boala”

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.05.2023 - 17:38
Micaela Niculescu - Foto: fanatik.ro

Michaela Anca Niculescu, cunoscută sub numele de „Mica”, a fost unul dintre cele mai iubite „personaje” ale emisiunii pentru copii „Abracadabra.” Sunt zece ani de când Mica s-a stins în urma unei îndelungi suferințe.

SHARE

Vă mai amintiți emisiunea „Abracadabra”? Emisiunea a debutat în 1991 și avea să aibă 6 sezoane, ultimul fiind în 1996. Asta se întâmpla la TVR. În acel an, echipa s-a mutat pe ProTv, unde emisiunea a mai durat până în 2011. 

Emisiunea era condusă de „Magicianul” Marian Râlea, unul dintre cei mai buni actori contemporani. Dintre „ajutoarele” lui se distingea „Mica” pe numele ei Michaela Anca Niculescu. 

Citește și: Prietenul lui Piersic fuge din țară cu cea mai frumoasă femeie din România. Avea numai 45 de ani

În emisiunea care avea recorduri de audiență, au fost lansate peste 50 de melodii. A avut numeroase episoade speciale printre care amintim: Călătorie în lumea păpușilor (19 și 26 ianuarie 1992),  Croitorașul cel Viteaz (29 martie și 5 aprilie 1992), Cenușăreasa (24 și 31 mai 1992), Scufița roșie (1992) - 2 serii.

După ce serialul a fost întrerupt, Mica s-a dedicat carierei. Michaela Anca Niculescu a fost absolventă de engleză și istorie, doctor în filosofie și literatură, specialist IT, redactor și producător de carte, lector universitar.

Citește și: Bolnav de cancer, artistul care i-a dus pe ardeleni în Vestul sălbatic, vine din exil să moară acasă

Zece ani fără Mica de la Abracadabra

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2013, starea de sănătate a Micăi s-a deteriorat brusc. Ambulanţa a dus-o la Spitalul Universitar, de unde a fost mutată la Institutul Fundeni. Aici şi-a petrecut ultimele luni din viaţă şi de pe patul de spital a scris pe Facebook un mesaj cutremurător, pe care însă puţini l-au înţeles: “Nu m-am măritat cu cineva care să-mi fie alături în boală şi în sănătate, ci m-am măritat cu Boala însăşi, iar cavalerul nostru de onoare, sau mai degraba gazda noastră, este Spitalul Universitar”, potrivit divahair.ro

Mica avusese și un logodnic de care se despărțise.

„Ea a decis să ne despărţim în martie 2009. Nu am aflat nici până astăzi adevăratul motiv. Ea zicea că are prea mult de muncă şi că locuim prea departe unul de altul, că spiritual e prea complicat. Dar am rămas apoi buni prieteni, comunicam prin mesaje mai mult. Va fi mereu în inima mea. Un înger s-a dus şi a urcat la cer. Ca fost iubit, iar apoi prieten fidel, regret că nu am fost lângă ea în ultimul an”, spunea fostul iubit al “Prinţesei” de la “Abracadabra” în 2013.

Mica a muncit enorm și astfel a obținut două doctorate, la Oxford şi la Viena. A fost traducător, redactor şi producător în cadrul unei edituri, lector universitar şi specialist în IT. 

Michaela Niculescu a murit la doar 31 de ani, în martie 2013, răpusă de ciroză hepatică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te