CEL MAI URMĂRIT FOTOREPORTAJ Viața la videochat. Imagini exclusive din culise

DE Newsweek România | Actualizat: 31.12.2018 - 10:22
Diamond se aranjează înainte de a intra în camera de videochat de la agenția pentru care lucrează. Foto Mugur Vărzariu

Newsweek încheie 2018, în care pentru prima dată în istoria de 85 de ani a prestigioasei publicații americane a apărut o ediție românească, cu clasamentul celor mai citite articole din revistă. Fotografiile din culisele celei mai profitabile afaceri au stârnit, firesc, interesul

SHARE

România a rămas fără meseriași, dar este o putere mondială pe piața vânzării plăcerilor.

Acum un an, BBC atrăgea atenția asupraindustriei videochat-ului din București printr-un reportaj care avea să fie premiat. Potrivit jucătorilor din piață, în România sunt cam 5.000 de studiouri în care lucrează peste 100.000 de așa-zise modele, femei și bărbați. Ministerul Muncii nu este însă în stare să reglementeze această piață, pentru că în nomenclator nu există meseria de „videochatist“.

Așa că o afacere de câteva sute de milioane de euro pe an se desfășoară într-o legalitate discutabilă și cu o fiscalitate aproximativă.

Între timp, mii de fete și băieți intră în această industrie atrași de profiturile mari și rapide. Un model bun poate aduce de la 5.000 de dolari în sus, lunar.

Timp de aproape un an, fotograful Mugur Vărzariu a surprins cu camera foto viața unui model de la unul dintre studiourile din Capitală.

„La început, fetelor li se vinde ideea că nu este nevoie să se angajeze, în timpul sesiunilor online, în niciun fel de expunere explicită. Chipurile, tot ce trebuie să facă este să devină iubita virtuală, confidenta căruia clientul plătitor i se poate destăinui, sub protecția anonimatului. Cele mai multe dintre fete așa își încep cariera.  Foarte repede își dau seama că nu este însă chiar atât de ușor. În fond, sexul este motivația principală a prezenței clienților online.

 În plus, fetele care îndeplinesc cele mai ciudate fantezii câștigă mult mai bine. Unele și exprimă deschis dorința de a trece la următorul nivel, iar altele ezită, neștiind exact cum să facă sau cum să își justifice acest lucru“, explică Mugur. Acesta a povestestit care a fost reacția unui reprezentant al unei agenții de videochat când l-a întrebat dacă nu vede și o formă de abuz în această practică. „Prima lui reacție a fost să se gândească la cei care exploatează «modelele» punându-le să muncească ore suplimentare. A declarat că la ei există un program fix, cu timp liber alocat, ce nu poate fi încălcat. S-a gândit pentru o clipă și la o posibilă exploatare financiară.

 Nici prin cap nu i-a trecut că a face bani din vânzarea trupului unei femei sau a unui bărbat ar putea fi o formă de exploatare, câtă vreme o face cu acordul persoanei respective. Niciodată nu s-a gândit la înjosirile psihice, dar, mai ales, la abuzurile fizice la care se auto-supun fetele stimulate să câștige cât mai mulți bani“, a declarat Mugur Vărzariu. 

Vezi aici fotografiile unice realizat de fotoreporterul Mugur Vărzariu: Diamantul din ecran

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te