Cum să marinezi corect macroul. Iese mai gustos decât somonul la cuptor
Marinarea corectă transformă macroul într-un preparat savuros, cu un gust intens și o textură fragedă, care poate concura cu succes chiar și cu somonul la cuptor.
Mulți oameni iubesc macroul, dar peștele marinat este adesea supraevaluat în magazine, mai ales că găsirea unui produs cu adevărat gustos poate fi o provocare. Învață cum să prepari macroul marinat acasă și vezi cât de simple și delicioase sunt toate rețetele noastre.
Mulți bucătari au preparat pește folosind această rețetă, în special cei care au încercat o mie de variante și au decis că aceasta este cea mai bună. Acest macrou marinat în casă are un gust fraged și suculent.
Cum să marinezi corect macroul. Iese mai gustos decât somonul la cuptor
Ingrediente:
- două macrouri congelați;
- o ceapă;
- două sute cincizeci de mililitri de apă;
- șase muguri de garoafă;
- zece boabe de piper negru;
- un vârf de cuțit de piper negru măcinat;
- cinci boabe de coriandru;
- două lingurițe de sare;
- jumătate de linguriță de zahăr;
- două linguri de ulei de floarea soarelui;
- două linguri și jumătate de oțet de mere 9%;
- două foi de dafin.
Puteți folosi macrou proaspăt sau congelat. Dacă preferați cea de-a doua variantă, dezghețați peștele. Apoi, scoateți capul, măruntaiele, clătiți-l bine și tăiați-l în bucăți. Curățați ceapa și tăiați-o în rondele sau semironele.
Preparați marinada: Aduceți apa la fierbere, adăugați zahărul, sarea, toate condimentele enumerate și uleiul.
Citește și Tonul sau somonul la conservă: pe care ar trebui să-l alegi ca să mănânci mai sănătos?
Fierbeți, amestecând, timp de un minut, apoi turnați oțetul, amestecați din nou și luați de pe foc. Lăsați să se răcească complet.
Puneți peștele în marinadă, adăugați ceapa și amestecați. Acoperiți recipientul și dați macroul la frigider timp de 24 de ore. Odată ce peștele este gata, este gata de servit.
Bucăți de macrou marinate cu muștar
O altă opțiune delicioasă de marinadă este folosirea semințelor de muștar. Chiar dacă macroul este în mod natural gras, toate ingredientele sporesc aroma fără a îngreuna preparatul.
Ingrediente:
- un macrou proaspăt congelat;
- două cepe;
- zece boabe de piper negru;
- trei mazăre cu ienibahar;
- două foi de dafin;
- două linguri de suc de lămâie;
- jumătate de linguriță de semințe de muștar;
- jumătate de linguriță de coriandru măcinat;
- cinci linguri de ulei de floarea soarelui;
- două lingurițe și jumătate de sare;
- o linguriță de zahăr.
Macroul marinat în saramură este foarte ușor de preparat: mai întâi, scoateți capul și intestinele peștelui și clătiți-l sub jet de apă.
Apoi, tăiați peștele în bucăți pentru servire și puneți-le într-un bol. Apoi, pregătiți marinada. Într-un bol separat, combinați sarea, zahărul, două tipuri de boabe de piper, coriandrul, muștarul și foaia de dafin.
Condimentați condimentele cu ulei de floarea soarelui cald, încălzit ușor pe aragaz sau la microunde, și adăugați suc de lămâie. Turnați marinada peste bucățile de macrou și amestecați.
Curățați ceapa, tăiați-o în semi-inele și zdrobiți-o cu mâna pentru a o înmuia și a elibera sucul. Puneți peștele într-un borcan de sticlă, alternând cu ceapa, și turnați saramura peste toate. Închideți capacul și dați la frigider pentru 24 de ore.
Macrou marinat rapid (3 ore)
Dacă nu aveți timp sau dorința de a aștepta o zi, sau chiar trei zile, pentru marinarea peștelui, puteți folosi o metodă rapidă - macroul va fi gata în doar trei ore.
Citește și: Cele 5 alimente din bucătărie care îi scapă pe PENSIONARI de părul alb. Conține vitamina A
Ingrediente:
- două macrouri proaspete congelați;
- trei linguri de sare;
- jumătate de litru de apă curată;
- o ceapă;
- două linguri de ulei vegetal;
- două linguri de oțet de mere 9%.
Mai întâi, pregătiți saramura. Luați un borcan sau o cană de jumătate de litru și umpleți-o cu apă curată - apă potabilă simplă, nu apă fiartă. Adăugați sarea și testați concentrația soluției.
Pentru a face acest lucru, luați un ou de găină crud și puneți-l în saramură. Dacă oul plutește la cel puțin 5 cm înălțime, saramura este gata. Dacă nu, adăugați mai multă apă până obțineți consistența dorită.