Ce produs de 2,6 lei / kg te ajută la curățenie și frumusețe. Caută-l în bucătărie. Sigur îl ai

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.03.2024 - 11:48
Un produs ietfin din bucătărie te ajută să faci casa lună Foto: pixabay.com - rol ilustrativ
Sarea se găsește în orice casă Foto: Pixabay.com

Un produs extrem de ieftin are sute de întrebuințări. Nu poți găti dacă nu pui măcar o cantitate foarte mică din acest ingredient însă este folosit și la alte activități casnice.

SHARE

Un ingredient ce nu poate lipsi din bucătăria nimănui est efolosit în sute de moduri. De obicei îl utilizăm pentru a da gust mâncării sau pentru a conserva alimentele însă puțini știu că poate fi utilizat și pentru alte activități casnice. 

Ajută la curățenie, spălat rufe și chiar la ritualuri de înfrumusețare. 

Ce produs de 2,6 lei / kg te ajută la curățenie și frumusețe. Caută-l în bucătărie. Sigur îl ai

Oamenii au descoperit numeroase moduri de a folosi sarea, unul dintre ingredientele care nu lipsește din casa nimănui. Dă gust mâncării, ajută la conservarea alimentelor, curăță pete și înmoaie hainele. Pe de altă parte albește dinții, calmează durerile de gât și înțepăturile de țânțai și omoară dăunătorii din grădinile de zarzavat. 

Citește și: Produsul ce costă 10 lei și îți face mașina de spălat impecabil de curată. NU e vorba de oțetul alb

Sunt numai câtev amoduri de întrebuințare. Iată câteva de exemple de utilizarea sării, în afară de gătit:

Sarea este un super agent de îndepărtare a petelor de pe haine, ajută la menținerea culorilor strălucitoare și poate chiar elimina petele lipicioase de pe fierul de călcat. De asemenea, poate reduce îngălbenirea hainelor și mucegaiul pe perdelele de duș, conform howstuffworks.com

Un fier de călcat cu pete aspre sau lipicioase pe suprafață poate fi curățat prin rularea lui, așezat la mic, peste o bucată de hârtie cu sare pe el.

Foto: Pixabay.com 

Curățați petele de cafea. Adăugați un amestec de 1 cană (236 mililitri) de gheață pisată, 1 lingură de apă și 4 lingurițe de sare în oala de cafea și amestecați amestecul . Clătiți și spălați ca de obicei. Folosiți aceeași metodă pentru a îndepărta petele și de pe ceștile de cafea preferate.

Curățați profund cuptorul și aragazul. Când aluatul de prăjitură s-a scurs în cuptor, puneți puțină sare pe pată. așteptați pînă formează o crustă și îl puteți ridica cu o spatulă. De asemenea, puteți absorbi scurgerile de lichid de pe plită stropindu-le cu un amestec de sare și scorțișoară. Lăsați-l aproximativ cinci minute și apoi ștergeți.

Igienizați frigiderul. Doar presărați cantități egale de sare și bicarbonat de sodiu pe un burete umed și ștergeți interiorul frigiderului.

Citește și: Ce poți pune în mașina de spălat pentru ca rufele să nu se mai șifoneze. Ai sigur în bucătărie

Îndepărtați petele de vin. Presărați sare pe pată și lăsați-o să stea două sau trei minute, apoi clătiți cu apă rece.

Descurajează furnicile. Evitați adunarea furnicilor în grădină stropind cu sare obișnuită de masă în zonele în care furnicile tind să se adune. Acest lucru funcționează și pentru a împiedica furnicile să intre în casa ta . Presărați sare peste poteca pe unde vin și vor fi descurajați să traverseze.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te