Afumatul la cald și cel la rece diferă nu doar prin gust și tehnică, ci și prin impactul asupra sănătății. Un medic explică ce se întâmplă în organism în urma consumului acestor alimente și care dintre metode este mai dăunătoare.
Afumatul la cald și cel la rece diferă nu doar prin gust și tehnică, ci și prin impactul asupra sănătății. Un medic explică ce se întâmplă în organism în urma consumului acestor alimente și care dintre metode este mai dăunătoare.
De secole, sarea a fost considerată un puternic protector al gospodăriei, folosită pentru a alunga energiile negative și pentru a aduce echilibru în casă. Fie că vorbim despre sarea grunjoasă sau sarea de mare, tradițiile populare spun că presărarea ei la ușă creează un scut.
Trucul cu sare care îți curăță toaleta peste noapte. Metoda naturală care elimină calcarul, bacteriile și mirosurile neplăcute fără detergenți chimici agresivi. Iată ce trebuie să faci!
E realitate: Ungaria va exploata un zăcâmânt de sare enorm din România. A fost „mândria” lui Ceaușescu. Compania ungară Salt-Vereș Zrt. va deschide o mină modernă de sare în Valea Florilor, Cluj, după ce în 2024 a câștigat licitația pentru exploatarea zăcămânrului.
Alina Burlacu, medic primar endocrinolog, a explicat la Newsweek Life de ce este mai bine pentru sănătatea noastră să folosim sarea iodată românească și nu cea de Himalaya. Care sunt primele semne că tiroida nu funcționează cum trebuie și ce este de făcut?
Ingredientul din bucătărie cu care scapi de buruienile dintre pavele. Îl ai sigur în casă. Ce recomandă pasionații de grădinărit?
Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie. Ce recomandă experții?
Ce să alegi dintre o gustare sărată și una dulce? Care e mai sănătoasă? Dieteticienii dau verdictul și spun ce alimente sunt alternative bune la snackurile dulci și sărate.