Trei sportivi calificați într-o săptămână la Olimpiada de la Tokyo

DE Mihai Duță | Actualizat: 07.05.2021 - 13:31
Chiar și cu o problemă medicală, Larisa Iordache s-a calificat la Tokyo - Foto: Getty Images
Ovidiu Ionescu a întregit echipa de tenis de masă a României care va participa la Jocurile Olimpice - Foto: INQUAM PHOTOS/ Ștefan Constantin
Iulian Teodosiu va reprezenta scrima din România alături de Ana Maria Popescu
Foto: Facebook

România are acum 63 de sportivi care merg la Jocurile Olimpice și există posibilitatea ca alți 20 - 30 să se califice în perioada următoare. În ianuarie 2020, țara noastră avea 55 de atleți care aveau deja bilete pentru Tokyo.

SHARE

Larisa Iordache este, fără îndoială, surpriza fericită a gimnasticii românești. Venită după trei ani de pauză din cauza unor accidentări, Larisa a reușit să ajungă rapid în top și să se califice pe ultima sută de metri, bolnavă fiind, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Gimnasta a încheiat pe locul 4 calificările de la individual compus, după trei sportive din Rusia, la Europenele de Gimnastică de la Basel, Elveția. 

O sportivă era deja calificată, iar dintre următoarele două clasate doar una avea dreptul să obțină biletul pentru JO, astfel că Larisa Iordache a obținut biletul pentru Tokyo pe 21 aprilie.

Încă 20-30 de sportivi
români au șanse
bune de calificare

„Ceea ce nu se știe însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism și a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului.

O eroină, am putea spune. De ce spunem asta? Pentru că Larisa a avut parte de o seară grea, o seară în care a ajuns la spital, cu febră, dureri și stare generală proastă.

Primele investigații au dezvăluit o infecție la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfășurare“, au dezvăluit cei din Federația Română de Gimnastică, pe pagina oficială de Facebook.

România mai are doi gimnaşti calificaţi la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu şi Maria Holbură.

Tenis de masă

Ovidiu Ionescu și-a asigurat prezența la Tokyo, pe 25 aprilie, după semifinala câștigată pe tabloul al doilea în turneul european de calificare de la Guimaraes (Portugalia). Românul l-a învins pe Paul Drinkhall (Marea Britanie) cu scorul de 4-1.

Ovidiu Ionescu a întregit echipa de tenis de masă a României care va participa la Jocurile Olimpice - Foto: INQUAM PHOTOS/ Ștefan Constantin

Federația Română de Tenis de Masă are calificată la JO echipa feminină, condusă de antrenorul Viorel Filimon, și două sportive din două posibile în proba de simplu: Bernadette Szocs și Elizabeta Samara. 

De asemenea, se așteaptă confirmarea ITTF pentru calificarea dublului mixt Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu.

Scrimă

Iulian Teodosiu merge la Tokyo după ce a câștigat, la 25 aprilie, concursul de calificare de sabie de la Madrid. El a acces direct în sferturile de finală ale competiției, unde l-a întâlnit pe bulgarul Ivan Mandov.

Iulian s-a impus cu 15-7 și s-a calificat pentru semifinale.

Iulian Teodosiu va reprezenta scrima din România alături de Ana Maria Popescu - Foto: Facebook

Aici, adversar i-a fost turcul Enver Yildirim: 15-3. În finală, Teodosiu l-a întrecut pe Andrei Yagodka din Ucraina cu 15-11.

Tot la scrimă, România o mai are calificată la Jocurile Olimpice pe Ana Maria Popescu (spadă).

Ce speranțe mai avem

Canotajul este sportul cu cele mai bune șanse de a califica încă 20 de sportivi. La europenele de la Varese, ambele echipaje 8+1 au fost pe primele două locuri (fetele aur, băieții argint). De asemenea, mai sunt discipline la care linia se trage în lunile mai – iunie.

Șansele de calificare pentru alte sporturi sunt: Judo: 5 sportivi; Tenis: 6-7 sportivi; Lupte: 1 sportiv; Atletism: 2-3 sportivi; Tir: 1 sportiv; Haltere: 1 sportiv

Toți sportivii calificați

România are acum 63 de sportivi calificaţi la JO 2020 la 13 discipline sportive:  
 
Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);
 
Baschet (4): echipa feminină 3x3;
 
Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);
 
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;

Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe şosea);

Fotbal (18): echipa naţională olimpică;

Gimnastică artistică (3): Maria Holbură (individual compus), Larisa Iordache (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);

Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);

Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;

Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);

Scrimă (2): Ana-Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie);

Tenis de masă (4): echipa feminină (3 jucătoare), Bernadette Szocs (simplu), Elizabeta Samara (simplu),
Ovidiu Ionescu (simplu);

Tir sportiv (1): Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m).

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august 2021. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te