Fotbaliștii de națională, crescuți și educați de Florin Salam. Clip de prezentare, pe ritm de manele

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 08.12.2022 - 12:40
Bogdan Lobonț, fostul mare portar român și selecționer al României U20. / Foto: gsp.ro

Un fost selecționer al echipei naționale de tineret pune performanțele slabe ale tinerilor fotbaliști pe seama mentalității și a educației. Deși aveau lângă ei doi dintre cei mai buni pasatori ai fotbalul românesc, copiii s-au înghesuit la poze cu Florin Salam.

SHARE

Bogdan Lobonț, fostul mare portar român și selecționer al României U20, a povestit un episod în care „tricolorii mici” s-au înghesuit pentru o fotografie cu binecunoscutul manelist Florin Salam și a făcut o analiză a sectorului juvenil din România, punctând că mentalitatea și educația contează decisiv în dezvoltarea unui fotbalist. 

„Depinde de mediul în care crești, în care te dezvolți. Și de gena pe care o ai. Depinde ce exemple urmărești. Nu știu dacă am mai spus cuiva, dar am avut o acțiune la U20 în noiembrie, eram în recepția hotelului înainte să plecăm la antrenament. 

Citește și: Fost fotbalist român, arestat la cererea autorităților din Austria. A pus în circulație euro falși

N-am absolut nimic cu el și pot să-mi cer scuze că-l dau exemplu. Era prezent Florin Salam în recepție. Înainte să plecăm au coborât mulți jucători, mai că își dădeau coate care să facă primul poze cu el. 

În autocar le-am zis că au lângă ei 2 dintre cei mai buni pasatori pe care i-a dat fotbalul românesc, Cătălin Munteanu și Lucian Sânmărtean, nu i-am văzut să se înghesuie la poze cu ei. Nu e o critică, Florin Salam face foarte bine meseria pe care o face și sunt ferm convins că a muncit foarte mult să ajungă la nivelul la care este.

Dar să ne uităm puțin, pe noi înainte ne lua tremuratul când vedeam un jucător de fotbal, acum parcă atenția s-a dus cu totul în alte sectoare. Poate pe de-o parte este și normal, noi adulții trebuie să le creăm mediul propice, dacă nu facem noi asta, n-avem cum sa le cere să facă chestii pe care nici nu le gândesc”, a povestit Bogdan Lobonț, relatează gsp.ro.

Bogdan Lobonț a fost selecționerul României U20 între 10 august 2021 și 30 iunie 2022.

Citește și: Mașinile pe baterii nu pot satisface toate nevoile. BMW și Toyota pariază puternic și pe hidrogen

Și fotbaliștilor „mari” le plac manelele

Fostul dinamovist Marius Niculae, de exemplu, în 2016, la botezul copilului manelistului Mihăiţă Piticu, finul lui Adrian Minune, unde atmosfera a fost întreținută de Florin Salam, a fost în centrul atenției. Prieten vechi al manelistului, Marius Niculae a stat toată seara lângă Salam, ba chiar s-au îmbrăţişat îndelung şi şi-au adus aminte de toate momentele frumoase ce i-au legat de-a lungul timpului, conform spynews.ro.

În 2007, CSM Focșani a sarbatorit promovarea în Liga a 2-a cu un banchet la care a fost prezent și fostul fotbalist Danuț Lupu. La petrecere au participat toți membrii staff-ului tehnic, jucătorii, consilierii locali, primarul, șeful poliției, comandantul Penitenciarului Focșani, etc., iar atmosfera a fost întreținută de celebrii maneliști de la acea vreme Cătălin Arabu, Maru de la Chitila și Adi Caval. 

În 2016, la 21 de ani, dinamovistul Steliano Filip s-a dovedit nu numai un vaşnic practicant al sportului cu balonul rotund, ci şi un petrecăreţ pe cinste. Steliano a fost surprins de paparazzi petrecând până dimineaţă într-un cunoscut local de manele din Regie, potrivit cancan.ro.

Fundașul Bogdan Racovițan (21 de ani) a fost prezentat la echipa poloneză Rakow Czestochowa, după transferul de la FC Botoșani, pe ritmuri de manele. Clubul polonez i-a pregătit un clip video special, în care au fost incluse două melodii românești: una cântată de Elena Gheorghe, dar și o manea (de la secunda 00:23).

Bogdan Racovițan a semnat un contract cu Rakow până în vara anului 2025, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Fundașul român va purta tricoul cu numărul 25 la echipa clasată pe locul trei în Polonia, după 19 runde, relatează digisport.ro.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te