FOTO & VIDEO Teren de tenis reamenajat cu tot cu copac în Parcul Cireșarii din București

DE Mihai Duță | Actualizat: 09.12.2021 - 00:09

Parcul Cireșarii din București este închis de mai bine de 14 ani. De curând, au început lucrări de reamenajare la terenurile de sport din incinta parcului. Însă două terenuri, unul de tenis și celălalt de handbal, au fost reamenajate cu tot cu copacii crescuți pe suprafața de joc

SHARE

Parcul Cireșarii din București, aflat în subordinea Ministerului Educației, este închis pentru public din anul 2007. În ultimii ani au existat mai multe tentative de preluare a acestui parc de către Primăria Sectorului 1, însă acest lucru nu s-a întâmplat, conform Newsweek.

Citește și: Președinta Organizației de Femei PSD Constanța: Când ești singur la întuneric, dă-i una și lasă-l

Parcul Cireșarii a fost lăsat în paragină din 2007 de către Mnisterul Educației din cauza lipsei fondurilor.

Citește și: VIDEO Jungla dintre betoane - „Cireșarii“, parcul interzis

Anul acesta au început însă lucrările de reamenajare însă, după cum se poate vedea în imagini, nu s-a ținut cont deloc de faptul că terenurile de sport trebuie să îndeplinească anumite condiții de siguranță și de funcționare. 

Citește și: Grațian și Ciprian Duduianu acuzați că au vrut să-l ucidă pe asasinul lui Emi Pian, eliberați

Copacul aflat pe terenul de tenis pune în pericol siguranța utilizatorilor și nu poate fi folosit nici măcar pentru antrenament. 

Citește și: Anaser Duduianu, urmărit internațional, face live după live: Jur că nu mai vreau să fiu șmecher

Desigur, copacul poate fi un bun partener la dublu pentru că ar putea returna automat o minge venită în direcția lui.

 

Pe terenul de handbal se află un alt copac aflat în zona de siguranță a terenului. Desigur poarta care se vede în imagine trebuie să seta puțin mai în față, însă zona în care se află copacul este la limita suprafeței de joc, acolo unde poate pune în pericol jucătorii.

Parcul interzis

Într-o zonă rezidențială, la mai puțin de o sută de metri de Piața Domenii, există un parc în care Ministerul Educației a interzis accesul locuitorilor de mai bine de zece ani. Fără nicio explicație.

Parcul Copiilor „Cireșarii“ era, pe vremuri, plin de viață, cu terenuri pentru tenis, volei, handbal, baschet, cu mese pentru tenis de masă, leagăne și tobogane. Elevii de la școlile din zonă veneau și făceau orele de sport acolo. În apropierea sărbătorilor de iarnă, apăreau tiribombele și alte distracții.  

Parcul este în administrarea Ministerului Educației din 1974. Minister care, după 1990, n-a avut bani decât pentru împrejmuirea parcului cu un gard de sârmă.

În 2007, parcul a fost închis pentru public și așa a rămas până astăzi.

Soluția ar fi fost preluarea acestui parc de către Primăria Sectorului 1, însă niciun ministru al Educației nu a vrut acest lucru în ultimii 10 ani. 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.