VIDEO Doi juniori români, frații Maior, al 3-lea podium la rând în Campionatul European de Raliuri

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.07.2023 - 07:58
Doi juniori români, frații Maior, al 3-lea podium consecutiv în Campionatul European de Raliuri - Foto: Facebook/Norbert Maior

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior a obținut locul 3 în Raliul Scandinaviei la juniori, urcând astfel pentru cea de-a 3-a dată consecutiv pe podium în Campionatul European de Raliuri 2023 (FIA ERC). Sunt pe locul 2 la general, la 9 puncte de lider.

SHARE

Norbert Maior şi Francesca Maior au obţinut, sâmbătă, 8 iulie, al treilea podium consecutiv la juniori în Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), cu prilejul Raliului Scandinaviei, etapa a cincea a sezonului, iar acest rezultat i-a apropiat la numai 9 puncte de prima poziţie în clasamentul general.

Pe un Peugeot 208 Rally4, Norbert Maior a fost de şapte ori pe podium în cele 16 probe speciale, iar la final a fost al treilea, cu timpul de 1 h 40 min 44 sec 8/10, braşoveanul sosind la numai 18 secunde de locul 2 după cei peste 180 de kilometri parcurşi.

Citește și: Dacia scrie istorie. Participă oficial la Raliul Dakar. Și, atenție, cu Sébastien Loeb la volan

Singurii care l-au depăşit în topul juniorilor pe Maior la finalul raliului au fost suedezii Isak Reiersen şi Patrik Hallberg, în timp ce liderul la zi al campionatului, norvegianul Ola Nore Jr, a fost doar al şaselea.

Un alt rival al românului în lupta pentru titlu, suedezul Victor Hansen, cu care era la egalitate înaintea acestei etape, a fost doar al optulea.

Maior s-a clasat pe 19 în clasamentul general al Raliului Scandinaviei, la 11 min 08 sec 4/10 de învingători, Oliver Sollberg (Norvegia)/Elliott Edmondson (Marea Britanie), pe Volkswagen Polo GTI R5, înregistraţi în 1 h 29 min 36 sec 4/10.

Echipajul româno-austriac Bogdan Cuzma/Ilka Minor (Skoda Fabia RS) a încheiat pe locul 29, la 28 min 45 sec 2/10 de învingători.

Citește și: VIDEO Un pilot român a scris istorie în cursa de la Pikes Peak 2023. O dubă electrică, pe locul 2

Doi juniori români, frații Maior, al 3-lea podium consecutiv în ERC 2023. Sunt pe locul 2 la general

După Raliul Scandinaviei, Norbert Maior rămâne pe locul 2 la general, cu 66 de puncte, dar se află la numai 9 în urma lui Ola Nore jr, în timp ce următoarele două poziţii sunt ocupate de Hansen (56 puncte) şi italianul Robert Dapra (51 puncte). Un alt pretendent, Max McRae, nepotul legendarului Colin McRae, a încheiat pe 11 în Suedia.

''Trăim un vis în acest moment. Pentru noi este absolut senzaţional să menţinem acest parcurs şi să fim atât de aproape de primul loc după trei etape.

Eforturile făcute de parteneri şi de fani pentru a fi aici au fost cruciale. Fără ei, nu am fi reuşit această performanţă.

Deja ne concentrăm pe următoarele provocări. Sperăm să avem buget să încheiem sezonul cu bine'', a spus Norbert Maior imediat după încheierea raliului.

Următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri va avea loc în perioada 28-30 iulie în Italia, Rally di Roma Capitale, dar până atunci, cei doi fraţi legitimaţi la Napoca Rally Academy vor concura săptămâna viitoare în competiţia internă, tot pe macadam, la Raliul Sibiului.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te