VIDEO Cele mai bune exerciții pentru relaxarea gâtului și spatelui când lucrezi la calculator

DE Adrian Costin | Actualizat: 27.06.2024 - 07:33
Cele mai bune exerciții pentru relaxarea gâtului și spatelui când lucrezi la calculator Foto: profimediaimages.ro

Când lucrăm ore în șir la calculator intervin o mulțime de probleme fizice și de concentrare. Putem face însă, chiar și la birou, câteva exerciții care să ne mențină în formă.

SHARE

Atunci când lucrăm cu un mouse sau o tastatură stând ore în șir la birou folosim mult prea puțin musculatura și intervin senzația de amorțire, durerile de gât și de spate, dureri ale mușchilor fesieri, starea de oboseală și lipsa de concentrare.

În plus, lipsa activității fizice favorizează creșterea în greutate. 

Chiar și la birou există însă exerciții care ne pot menține mobilitatea, ne pot scăpa de dureri și pot menține puterea de concentrare. 

Citește și: VIDEO Cele mai bune 3 exerciții pentru fese. Ce trebuie să știi despre acești mușchi

Cele mai bune exerciții pe care sa le faci in timp ce stai la birou

1. Întinde bine mușchii gâtuluiStai în picioare, spatele relaxat și brațele împreunate la spate. Înclină încet capul înspre umărul stângMenține timp de 10 secunde și repetă mișcarea și înspre umărul drept.

2. Crește mobilitatea umerilor. Rotește ușor umerii înainte și înapoi, rămânând în picioare.

3. Întinde bine încheieturile. Așează-te pe scaun, menține spatele drept și întinde brațele orizontal, ținând palmele în jos. Apoi trage ușor în sus de degete cu mâna opusă; Menține mișcarea timp de câteva secunde. Repetă și de partea cealaltă.

4. Relaxează picioarele. În timp ce stai pe scaun, pune piciorul stâng peste piciorul drept.Trage ușor de genunchiul stâng cu mâna dreapta și rotește trunchiul spre stânga, privind către spate. Sprijină-te cu mâna stânga pe brațul scaunului. Pentru următorul exercițiu trebuie să stai în picioare, îndoaie piciorul drept din genunchi și încearcă să atingi șezutul cu călcâiul. Fă la fel și cu piciorul stâng.

5. Exerciții cu ajutorul scaunului. Stand pe scaun, ridică un picior cu genunchiul întins până ajungi la nivelul soldurilor. Coboară-l și repetă mișcarea și pentru celălalt picior. Poți face acest exercițiu alternând picioarele sau ridicând în același timp ambele picioare. Un alt exercițiu presupune să faci flotări ajutându-te de scaun. Cu spatele la scaun, țînând mâinile pe șezutul scaunului și picioarele îndoite din genunchi, lasă-te ușor în jos, încercând să atingi podeaua cu șezutul. Revino la nivelul scaunului și repetă mișcarea.

Pentru un rezultat cât mai bun, se recomandă că exercițiile de mai sus să fie făcute în serii a câte 10 repetări.

Sfaturi

Stai în picioare sau mișcă-te după fiecare oră petrecută pe scaun. Poți să te ridici și să te întinzi, să faci câțiva pași prin birou sau să te plimbi pe holuri pentru a activa circulația sângelui și a reduce tensiunea musculară.

Dacă încep să apară durerile de spate atunci când stai pe scaun, sprijină-te ușor de spătar sau apleacă-te cu câțiva centimetri în față. Astfel, greutatea și presiunea puse asupra spatelui vor fi ușurate.  

O plimbare chiar și de 15 minute pe zi va întinde articulațiile și musculatura, eliberând corpul de tensiune.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te