Evaluarea Naţională 2023. Modelul de cerere pentru depunerea contestaţiei

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.06.2023 - 16:43
Evaluarea Naţională 2023. Modelul de cerere - Foto: Pixabay/airunique

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2023 au fost afișate miercuri, la ora 10:00. Elevii nemulțumiți de rezultate pot depune contestații la centrele de examen sau le pot transmite electronic, pe 28 şi 29 iunie, între orele 16 - 19, respectiv 8 - 12.

SHARE

Elevii care depun ori transmit prin mijloace electronice contestaţii vor completa și semna o declaraţie-tip.

Evaluarea Naţională 2023. Modelul de contestaţie

Elevii care vor să depună contestații vor completa și vor semna o declarație-tip în care se menționează ceva anume.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip, în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica după caz nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi: Rezultatele la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate. Cum poți afla nota primită

„Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării.

Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat, la proba respectivă”, se arată în ghidul oficial pentru Evaluarea Națională.

Art. 10. din ghid stipulează:

"(1) În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul evaluării naționale.

Citeşte şi: Incidente la Evaluarea Națională. Un elev a fost luat cu ambulanța după ce i s-a făcut rău

(2) În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori.

După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note.

După eliminarea celor două note/valori extreme, nota finală se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală și este înregistrată în catalogul evaluării naționale. 

Când e reevaluată lucrarea

(3) În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea este reevaluată de alți doi profesori evaluatori.

Reevaluarea se face respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat.”

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate după soluționarea contestațiilor, marți, 4 iulie, conform Digi24.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te