Numărul infecțiilor cu COVID s-a triplat în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor: 84.000 / zi

DE Petre Bădică | Actualizat: 11.03.2022 - 11:14

România a decis ridicarea tuturor restricțiilor, după ce nu a mai fost prelungită starea de alertă. După un demers asemănător, în Marea Britanie, numărul infectărilor a crescut galopant. Diferența: în UK, procentul oamenilor vaccinați este mult mai mare.

SHARE

Marea Britanie a decis să ridice toate restricțiile pe data de 21 februarie. „În urma programului nostru de vaccinare de succes, suntem într-o poziție puternică pentru a lua în considerare ridicarea restricțiilor legale rămase, când mai mult de 81% dintre adulți au primit deja o doză de rapel în Anglia și cazurile continuă să scadă”, se arată în nota guvernamentală.

Premierul Johnson a ținut să precizeze că ridicarea restricțiilor a fost posibilă după vaccinarea a 81%. România a ridicat toate restricțiile, inclusiv purtarea măștii la interior săptămâna aceasta. Diferența este că în România s-a vaccinat doar 49% din populație.

După 3 săptămâni de la ridicarea restricțiilor, explozie de cazuri de COVID în UK.

Vârful valului V a fost atins, în Marea Britanie, la început de ianuarie când, într-o singură zi, au fost peste 210 mii de infectări. Apoi, numărul cazurilor a început să scadă ajungând, pe 25 februarie, la 31 de mii.

După ridicarea restricțiilor, numărul infectărilor  a crescut, din nou, ajungând la 84 de mii de infectări pe zi.

Britanicii sunt puși la adăpost de rata mare de vaccinare (81% față de 49% în România). Numărul deceselor a rămas relativ constant tocmai din această cauză (sub 150 pe zi.)

Numărul persoanelor cu COVID-19 internate în spitale este de 4.340, cu 360 mai puţine decât în ziua anterioară, iar la ATI se află 633 de pacienţi, cu 62 mai puţini faţă de raportarea anterioară, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Citește și: DOCUMENT 630 de pacienți COVID internați la ATI în prima zi fără restricții. Situația pe județe

"Această pandemie este departe de a se termina", a avertizat directorul OMS, miercuri, la aproape doi ani după momentul la care a rostit cuvântul care a făcut întreaga lume să conştientizeze gravitatea crizei sanitare cauzate de COVID-19, informează AFP.

Citește și: În timp ce România ridică toate restricțiile, OMS avertizează: Pandemia COVID nu s-a termina

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.