S-a stabilit care sunt cele mai bune spitale din lume. Conform unui raport realizat de Newsweek pe opiniile experților medicali și ale pacienților, cele mai bune cinci dintre acestea sunt în SUA și Canada.
Următoarele cinci cele mai bune spitale din lume sunt în Europa.
Cele mai bune 250 de spitale din lume. Care este cel mai aproape de România
Raportul global, realizat de Newsweek.com și site-ul Statista, a inclus date despre 2.400 de spitale din 30 de țări.dezvăluie că patru din primele cinci sunt toate în America - clinicile Mayo și Cleveland ocupand primul și al doilea loc
Sistemul de sănătate al Americii este adesea criticat de o mare parte din lume, dar se află pe primul loc pentru îngrijirea spitalicească, potrivit unui nou raport.
Citește și: TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023. România nu apare
S-a descoperit că patru dintre primele cinci spitale din lume sunt în SUA și 43 din 250 americane - cu mult mai mult decât Germania pe locul doi, care are 23 de spitale în topul clasamentului.
Regatul Unit are 11 spitale în primele 250, dintre care șase sunt în Londra . Cel mai bun spital din Marea Britanie este Spitalul St Thomas, urmat de Spitalul Guy.
Foto: dailymail.co.uk
America cheltuiește mai mulți bani pe cap de locuitor pe asistență medicală decât orice națiune la fel de mare și bogată. De asemenea, efectuează cele mai multe teste clinice la nivel mondial și are cea mai mare rată de supraviețuire a cancerului, scrie dailymail.com .
SUA au acces și la medicamente de ultimă generație, fiind cel mai mare producător de medicamente din lume.
Cel mai bun spital din lume este Clinica Mayo din Rochester, Minnesota , urmată de Clinica Cleveland din Ohio și Spitalul General Toronto din Canada.
Citește și: Care sunt cele mai nesimțite spitale românești în raport cu pacienții
Scorul fiecărui spital se bazează pe un sondaj online de peste 85.000 de experți medicali și pe date publice din sondajele pacienților privind satisfacția generală a acestora după ce aceștia au părăsit spitalul.
Foto: dailymail.co.uk
Clasamentul se bazează pe patru surse de date: sondaje privind experiența pacientului; metrici privind calitatea spitalelor (care diferă de la o țară la alta), cum ar fi calitatea îngrijirii pentru tratamente specifice, date privind măsurile de igienă și siguranța pacienților, date privind numărul de pacienți per medic și pe asistentă;
și pacienții au raportat rezultate de sănătate, cum ar fi simptomele și satisfacția cu îngrijirea, care sunt completate de pacienți pentru a măsura percepția lor asupra bunăstării funcționale și a calității vieții.
Newsweek a transmis că spitalele din top 10 s-au ajutat de inteligența artificială pentru a avansa descoperirile medicale.
Vedeți lista celor 250 de spitale, cele mai bune din lume, AICI!