Au pus silicon în buze și au ajustat nasul unor paciente deși nu erau doctori. Au fost reținuți

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.06.2022 - 16:58
Au pus silicon în buze și au ajustat nasul unor paciente deși nu erau doctori. Acum, sunt arestați / Pexels / RFS Studio

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, la data de 27 mai 2022, luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de 9 inculpaţi,

SHARE

Dintre aceștia: cinci medici stomatologi, un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, un medic rezident în specializarea dermatovenerologie și un fizioterapeut, față de care s-a dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, faptă prev. de art. 348 din Codul penal, și înşelăciune, faptă prev. şi ped. de art. 244 alin. 1 şi 2 Codul penal, și față de un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă față de care s-a dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, faptă prev. de art. 348 din Codul penal.

Citește și: Serghei Lavrov nu a cerut Bucureștiului dreptul de a survola spațiul aerian românesc

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în anii 2020 și 2021, în cadrul SC Swis Hospital SRL, o clinică de înfrumusețare din București, inculpații ar fi exercitat fără drept profesia de medic specialist fără a deţine autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege, efectuând diverse proceduri medicale unor pacienţi (de exemplu, procedură de volumizare buze,  rinocorecție, umplere cearcăne și augmentare bărbie cu acid hialuronic,  terapii intravenoase cu ozon, proceduri de mezoterapie etc.), care ar fi fost induși în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv a calității de medic specialist, cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către pacienţi către clinica menționată.

În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de persoana juridică SC Swiss Hospital SRL, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată (10 acte materiale), faptă prev. şi ped. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 348 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal, și înşelăciune în formă continuată (31 acte materiale), faptă prev. şi ped. de art. 244 alin 1 şi 2 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal.

Citește și: Aproape 100.000 de copii, înscriși în clasa I-a în urmă cu 12 ani, nu au ajuns să dea bacalureatul

În fapt, din probele administrate a rezultat că persoana juridică SC Swiss Hospital SRL ar fi pus la dispoziţie sala de intervenţie şi aparatura medicală proprie sau închiriată mai multor medici, pentru a exercita fără drept profesia de medic specialist prin efectuarea de proceduri medicale unor pacienţi, cunoscând faptul că medicii nu deţineau autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege pentru aceste proceduri, totodată inducând în eroare mai mulţi pacienţi cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către aceştia în schimbul procedurilor invazive sau non-invazive efectuate.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.                                                                  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te