Administrația Spitalelor din București rămâne feuda PSD, cu sprijinul USR

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 21.04.2022 - 16:27
Vlad Voiculescu și Horia Tomescu, doi lideri ai USR care se ocupă de situația spitalelor din București/ FOTO: Facebook

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) rămâne o instituție condusă de PSD-iști, cu toate că USR este partidul care deține puterea politică în acest domeniu. Viceprimarul Horia Tomescu, de la USR, conduce însă prin intermediul unor oameni numiți de PSD.

SHARE

În noiembrie 2019, USRPLUS depunea o plângere penală la DNA în legătură cu jaful de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”, din timpul mandatului Gabrielei Firea, reclamând achiziții supraevaluate cu 2500%, decontarea unor lucrări inexistente etc. Neregulile au fost confirmate ulterior de Corpul de Control al Prim- ministrului.  

ASSMB era instituția beneficiară a lucrărilor de revovare a Spitalului Gomoiu, iar director de investiții era Cristian Plută, care, în prezent, este cercetat în dosar. 

Cu toate acestea, în martie 2022, Cristian Plută este numit director general al ASSMB, prin decizia viceprimarului Horia Tomescu.

Citește și: Teodosie îl apără din nou pe Putin: „Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu”

Plută l-a înlocuit pe Vasile Apostol, un alt apropiat al lui Firea, menținut în funcție timp de aproape doi ani de actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan. Apostol nu a plecat din ASSMB, în momentul de față ocupând  funcția de director al Direcției de Programe- Proiecte, post pe care l-a câștigat prin concurs.

De cum a venit la conducerea ASSMB, Plută a numit pe funcțiile de directori în ASSMB oameni apropiați de PSD, instalați în funcții în vremea mandatului fostului Primar General, Gabriela Firea, ne-au declarat surse din instituție. Numirile au fost supervizate de viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu.

Director general adjunct al ASSMB a fost pusă consiliera lui Tomescu, Oana Gabriela Sivache, fostă membră a PSD, apropiată de Vlad Voiculescu. Ea s-a implicat activ în reactivarea directorilor din vremea Gabrielei Firea.

LISTA PERSOANELOR CU FUNCȚII DE CONDUCERE AICI

Omul de încredere al lui Țuțuianu (PSD)

Oana Sivache a fost vicepreședintă a Tineretului PSD din Dâmbovița, om de încredere al baronului PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. În 2015, a semnat adeziunea la UNPR, filiala Târgoviște.

Ulterior a trecut la USR și a început o campania de recrutare a managerilor de spitale din București, pentru a-i convinge să se înscrie în acest partid. În acest proces a fost implicat și Bogdan Ștolică, manager al Spitalului Sf. Luca, numit de PSD și menținut în funcție de USR. 

Citește și: VIDEO Eroul de la Mariupol, maiorul Serghei Volina: „Ne trăim poate ultimele ore. Salvați civilii!”

În 2018, Oana Sivache a obținut 4 puncte din 100 la proba scrisă a concursului pentru avansarea în grad în cadrul Serviciului Implementare Proiecte din cadrul ASSMB, fiind astfel singurul candidat respins la această probă. Experiența ei anterioară nu are nicio legătură cu domeniul sănătății, ea lucrând la Columna TV și la Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița SA, a scris știripesurse.ro.

Viceprimarul Horia Tomescu nu a răspuns până în acest moment solicitării Newsweek de a comenta această situație. Vom publica poziția sa în măsura în care o vom primi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te