Teodosie îl apără din nou pe Putin: „Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu”

DE Daniel Toșa | 21.04.2022 - 10:28
Teodosie îl apără din nou pe Putin: „Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu”/FOTO: profimediaimages.ro

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost întrebat despre preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi dacă îşi menţine afirmaţia conform căreia “nu este atât de negru cum îl prezintă lumea”, el precizând că nu este judecător, doar Dumnezeu este judecător

SHARE

El a precizat că ctitoriile făcute de Putin au rămas, “nu le-a mitraliat”, “nu a făcut nimic cu ele”, notează B1TV.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă îşi mai menţine afirmaţia făcută înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, că Vladimir Putin a adus multe jertfe şi este un ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim.

“Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Citește și: VIDEO Un avion de spionaj al SUA patrula deasupra României când s-a scufundat crucişătorul Moskva

Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.

Citește și: VIDEO Eroul de la Mariupol, maiorul Serghei Volina: „Ne trăim poate ultimele ore. Salvați civilii!”

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a afirmat, în luna februarie, înainte de începerea conflictului armat din Ucraina, că Vladimir Putin, nu este “atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”, precizând că este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. ÎPS Teodosie a menţionat că atât Putin, cât şi Medvedev sunt ctitori şi ”noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”.

“Şi de ce să n-o spun, domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”,  a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la o emisiune la Radio Dobrogea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.