Pensionat la 45 ani, viitorul deputat PSD Coarnă - pensie: 5.000 lei, leafa de sindicat: 14.700 lei

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.10.2020 - 23:40
Dumitru Coarnă / digi24.ro

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, va deschide lista PSD Călărași pentru Camera Deputaților. La cât câștigă acum, Coarnă mai degrabă va pierde la veniturile lunare. Totuși, va cumula pensia MAI cu salariul.

SHARE

Pe drumul de cosmetizare a imaginii, PSD și-a pezentat, zilele trecute, noile achiziții care au prins locuri eligible pe listele pentru Parlament. În afara doctorilor Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, foarte vocalul lider sindical al polițiștilor va ajunge cu siguranță deputat.

Coarnă este unul din cei mai tineri pensionari ai României

Dumitru Coarnă s-a pensionat la vârsta de 45 de ani, iar acum primește, potrivit propriei sale declarații de avere, o pensie de 5.000 de lei. Pensia medie, lunară este, în România, de 1.436 de lei. Astfel, Coarnă - care a ieșit la pensie cu două decenii înaintea unui muncitor sau inginer - încasează patru pensii medii.

Coarnă a încercat să explice, în 2017, cum a fost posibil să iasă la pensie la numai 45 de ani cu o pensie uriașă.

„Eu m-am pensionat la 45 de ani pentru motive medicale. Nu am vrut eu, ci o comisie de medicină a Muncii a constatat. Mi-au spus: mă, băiatule, dacă vrei să mori, du-te la serviciu. Am ajuns la cancer. Nu am vrut să spun acest lucru. Nu doresc nimănui să aibă nici boala mea, nici pensia mea”, a spus Coarnă la Antena 3 unde este o prezență obișnuită. 

A vrut să moară și s-a dus la serviciu

După ce medicii i-au spus că va muri în cazul în care mai muncește o zi, Dumitru Coarnă ne spune că a decis, totuși, să muncească și mai tare. Pensionarul Coarnă a devenit liderul sindicatului polițiștilor din MAI.  El este o prezență constantă la tv, dă interviuri în presa scrisă și amenință sau organizează greve. Pare într-o formă foarte bună.

„M-am pensionat la 45 de ani și aveam 27 de ani de muncă efectiv. După care am venit la sindicat, contract individual de muncă - consilier juridic. După care oamenii m-au ales. Aici e o funcție de reprezentare, am fost ales prin vot direct, cu 80 la sută din sufragii…”, a spus Coarnă în aceeași emisiune.

Ca lider al sindicatului polițiștilor, Coarnă mai încasează, anual, 176.905 lei, adică 14.700 de lei pe lună.

În 2017, Coarnă spunea că este plătit de sindicat cu 9.000 de lei. Salariul i-a crescut cu peste 5.000 de lei după cum reiese din ultima declarație de avere la care am avut acces.

Coarnă are acum 56 de ani.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.