LIVE VIDEO Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: Sunt necesare măsuri ferme. Lista interdicțiilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.11.2020 - 19:17

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, în ședința Executivului, că este nevoie de măsuri mai ferme: școala va fi online, masca obligatorie, magazinele se vor închide la ora 21.00.

SHARE

Cele mai importante declarații ale președintelui Iohannis: 

- Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi, am avut prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști, sunt necesare măsuri ferme, mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. 

- Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. 

- Toate școlile să treacă în online, angajații din public și privat să treacă la telemuncă peste tot pe unde este pozitiv, magazinele trebuie săp fie închise seara la 0ra 21.00, circulația pe timpul nopții va fi restricționată, petrecerile interzise, târgurile și piețele inchise, portul măstii obligatoriu peste tot în țară.

- Nu vrem să închidem economia, dar trebuie să le dăm medicilor o șansă.

- Există discuții privind oportunitatea organizării alegerilor în pandemie: democrația nu poate fi pusă în paranteză, democrația se garantează prin alegeri libere 

- în SUA, alegerile au avut loc în condițiile în care au avut peste 100.000 de cazuri/zi sau să ne amintim cum în SUA s-au organizat alegeri în nov 1944, în plin război, au ținut să facă alegeri, fiindcă așa trebuie să fie în democrație, așa fac națiunile puternice, Ro este o națiune puternică și vom trece împreună prin această criză. 

 

Executivul ar putea adopta noi restricții, între care purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise, indiferent de indicele de infectare la mia de locuitori.

În prezent, masca devine obligatorie doar în zonele unde rata de infectare depășește 1,5 cazuri la mia de locuitori. 

O altă măsură care ar putea fi discutată se referă la limitarea circulației pe timpul nopții în unele zone, conform unor surse oficiale, citate de Hotnews. 

Joi, s-a înregistrat un nou record negativ al pandemiei de coronavirus, cu 9.714 cazuri noi în 24 de ore, 1.014 pacienți critici la terapie intensivă și 121 de decese. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.