VIDEO Piedone, „Justițiarul cântarelor” folosește Poliția Locală în campanie. În direct la Antena 3

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 27.03.2024 - 12:53
Piedone, „Justițiarul cântarelor”. Folosește Poliția Locală în campanie. Reportaj de 8” la A3 - Foto: captură video

Cristian Popescu Piedone, candidatul la Primăria Capitalei cu scoruri-minune în sondaje al PUSL, partid vegheat din umbră de Dan Voiculescu, își face campanie apărând la TV ca un „justițiar” al cântarelor din piețe și magazine, cu ajutorul Poliției Locale Sector 5.

SHARE

În campania electorală pentru Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone folosește din nou „rețeta justițiarului”, care l-a consacrat încă de la începutul anilor 2000, când era inspector la primăria Sectorului 6, și l-a propulsat pe scaunele de primar de la Sectorul 4 și Sectorul 5, unde încă activează. Doar că, a îmbunătățit-o cu ajutorul Poliției Locale S5 și a postului Antena 3 CNN.

Citește și: 21.000 lei/lună de la Piedone pentru nepotul Cârlogea, administratorul sectorului 5. Are 6 case

Piedone, „justițiarul” cântarelor. Folosește Poliția Locală în campanie. Reportaj de 8`` la A3

Luni, 25 martie, începând cu ora 21.05, în prime time, la emisiunea „Sinteza zilei” moderată de Mihai Gădea, Piedone a făcut „spectacol”. 

Antena 3 CNN a difuzat un așa-zis reportaj, cu o durată de nu mai puțin de 8 minute (în general, o știre TV are maximum 1 minut și un reportaj, 2-4 minute, în cazuri excepționale), în care Piedone, primarul Sectorului 5, joacă rolul de „justițiar” al cântarelor, mergând într-o piață și mai multe magazine din Sectorul 5, pentru a verifica dacă comercianții fac tar-ul la cântare și nu cântăresc și ambalajul. 

Reportajul de 8 minute cu „Justițiarul cântarelor” a fost difuzat de A3 CNN, postul familiei Voiculescu. Dan Voiculescu este președinte de onoare al Partidului Umanist al lui Dan Voiculescu. 

Deși, Voiculescu controlează tot ce mișcă în partid, i-a permis lui Piedone unele gesturi de frondă pentru poză desigur. În februarie, Piedone a vrut să se desprindă de hățiurile domnului profesor Dan Voiculescu urlându-și indepnedența. : „I-am spus lui Dan Voiculescu care este fondatorul partidului că, dacă intru în echipa PPU, nu pot fi MM Stoica să stau pe margine, iar dvs să fiți Gigi Becali și să îmi dați ordine”. Pe lar în  LINK mai jos.

Citește și: Piedone se face că ignoră ordinele lui Dan Voiculescu și merge spre primăria Capitalei

Revenind la clipul publictar filmat de Piedone în piețe și difuzat la Antena 3, „Justițiarul cântarelor” Piedone se folosește de Poliția Locală Sector 5 în acțiunea de imagine. 

Citește și: Piedone a vrut să cumpere panseluțe de 1.000.000.000. Newsweek i-a stricat ploile. Licitația anulată

Reportajul durează de la 21.05 până la 21.13. Primul „control”, Piedone îl face la un magazinaș cu produse tradiționale din zona Sibiului. Un client tocmai cumpărase niște mezeluri și „Justițiarul cântarelor” îl pune pe comerciant să le despacheteze și să cântărească separat hârtia.

„Desfă toate mezelurile astea și pune hârtia pe cântar”, îi ordonă Piedone vânzătorului și îl întreabă dacă a auzit de „ocaua mică a lui Cuza”. Iar clientului îi spune „Să duceți vorba mea mai departe, când vă duceți în supermarketuri”.

Comerciantul se conformează și cântarul arată că hârtia de ambalaj cântărea 20 de grame. „Asta a luat de la gura copilului dumneavoastră, 20 de grame pe care i-ați plătit pe hârtia aia pe care o are pe consumabile”, îi explică Piedone clientului. 

Citește și: Şi-a angajat ginerele. Cristian Popescu Piedone este acuzat de ANI de conflict de interese

Apoi, după „scenariul” bine pus la punct, Piedone scoate din buzunar o stație de emisie recepție:

- Piedone: „Director Poliția Locală, recepție!

- Șeful Poliției Locale S5: „Comunicați, domnu primar”

- Piedone: „Domnul director, vă rog să intrați și cu cel de la Comercial”

- Șeful Poliției Locale S5: „Am recepționat, domnul primar”

„Întâmplător”, șeful Poliției Locale S5 se afla aproape de ușa magazinașului controlat de „Justițiarul cântarelor” cu echipa TV după el. Apare imediat în locație. Iar, „împăciuitor”, Piedone îi spune că „N-aș merge direct pe amendă... Avertisment! A doua oară, tăticule, îți închidem prăvălia”.

Apoi, se întoarce către clientul din magazin și îi spune ”Ați înțeles, acum să duceți mai departe asta”. 

Mai departe, pe un fundal sonor ca în filmele de acțiune, Piedone, „Justițiarul cântarelor”, repetă scenariul într-un supermarket, unde comandă 10 pachete de 50 de grame de salam de Sibiu. Tar-ul hârtiei de ambalaj 6 grame, iar cheamă șeful Poliției Locale S5 prin stație. Iar, acesta stătea la ușă, apare imediat. 

Piedone, sărac și cinstit, plin de mașini de epocă

Piedone va candida la primări București. El susține că este sărac și că stă în chirie la copiii săi. Ultima sa declarație de avere arată că a fost completată în anul 2023, după ce și-a reluat poziția de primar al sectorului5. În ea Piedone spune că are 5 mașini de epocă (3 Cadillac, un Mercedes, un Oldsmobil), 4 terenuri, un apartament.

Citește și: Piedone se pretinde sărac cu 5 mașini de epocă, 4 terenuri, vilă pe numele soacrei. Fiul, milionar

Fiul lui Piedone, moștenitor la Sectorul 5, e milionar

Vlad Popescu este deputat PSD. El va candida la primăria Sectorului 5 în locul lui Piedone.

Vlad Popescu Piedone este extrem de bogat. El scrie în declarația de avere că are 5 terenuri intravilane, 3 apartamente și o casă de locuit. Are 6 mașini de epocă, pe care le regăsim în declarațiile de avere mai vechi ale tatălui său. Are un milion de lei în bancă și trăiește din salariul de deputat, de 2.500 de euro.

Newsweek a scris că Piedone a negociat un post de senator pentru fiul său și unul de europarlamentar pentru fiica sa.

Citește și: SURSE Piedone a negociat un loc de europarlamentar pentru fiica sa. Fiul, împins să ajungă senator

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te