Şi-a angajat ginerele. Cristian Popescu Piedone este acuzat de ANI de conflict de interese

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.02.2024 - 09:39
Şi-a angajat ginerele. Cristian Popescu Piedone este acuzat de ANI de conflict de interese - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu
Şi-a angajat ginerele. Cristian Popescu Piedone este acuzat de ANI de conflict de interese - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu

Şi-a angajat ginerele. Cristian Popescu Piedone este acuzat de ANI de conflict de interese. Agenția Națională de Integritate îl acuză pe primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, de conflict de interese.

SHARE

Şi-a angajat ginerele. Cristian Popescu Piedone este acuzat de ANI de conflict de interese. Agenția Națională de Integritate îl acuză pe primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, de conflict de interese administrativ.

El și-a angajat ginerele pe un post, în Primărie, funcție din care a câștigat peste 100.000 de lei, timp de doi ani.

Şi-a angajat ginerele. Cristian Popescu Piedone este acuzat de ANI de conflict de interese

„În exercitarea atribuțiilor de primar, [Cristian Popescu Piedone - n.r.] a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii", informează ANI.

Atribuţiile acestea cad sub incidența Legii nr. 550/2002. De pe urma acestei calităţi, ginerele lui Piedone "a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON", explică Agenţia, conform Digi24.

Citeşte şi: Piedone ignoră ordinele lui Dan Voiculescu și merge spre primăria Capitalei. Vorbe dure despre Firea

Astfel, "persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată într-un comunicat ANI.

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, se pretinde sărac, deși are 5 mașini de epocă, 4 terenuri și vila pe numele soacrei. Fiul său este milionar. Piedone ar candida la Primăria București. Fiul său - acum deputat - va candida la Primăria Sectorului 5.

Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu

Piedone a anunțat că va candida la primăria Capitalei, iar primăria sectorului 5 i-o va lăsa moștenire fiului său, Vlad Popescu. Vlad Popescu a fost impus de Piedone pe listele PSD și este deputat.

Citeşte şi: Piedone se pretinde sărac cu 5 mașini de epocă, 4 terenuri, vilă pe numele soacrei. Fiul, milionar

Vlad Popescu a ajuns deputat după următoarea formulă. Piedone este președintele Partidului Umanist, condus din umbră de Dan Voiculescu. Dan Voiculescu are câteva locuri de care dispune după cum vrea pe listele PSD. Un loc i-a revenit lui Vlad Popescu, fiul lui Piedone.

Newsweek a scris că fiul lui Piedone - cel care va candida la primăria sectorului 5 - se comporta ca un adevărat samsar, vânzând și cumpărând mașini pe bandă rulantă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te