Piedone ignoră ordinele lui Dan Voiculescu și merge spre primăria Capitalei. Vorbe dure despre Firea

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.02.2024 - 20:00
Piedone ignoră ordinele lui Dan Voiculescu și merge spre primăria Capitalei. Vorbe dure despre Firea - Foto: INQUAM PHOTOS / Nichita Cojocea

Primarul sectorului 5, Popescu Piedone, pare aproape de o candidatură la primăria București. Dacă în februarie spunea că încă o susține pe Gabriela Firea la primăria București, astăzi, anunță că nu o va mai face. El pozează în salvatorul care se va sacrifica pentru bucureșteni.

SHARE

La început de februarie, Cristian Popescu Piedone a susținut o conferință de presă în calitate de președinte al Partidului Umanist. Atunci, i-a spus lui Dan Voiculescu că nu este marioneta sa și că nu va asculta ordinele fostului securist.

Popescu Piedone l-a atacat în termeni duri pe Dan Voiculescu spunând că: „I-am spus lui Dan Voiculescu care este fondatorul partidului că, dacă intru în echipa PPU, nu pot fi MM Stoica să stau pe margine, iar dvs să fiți Gigi Becali și să îmi dați ordine”.

Piedone ignoră ordinele lui Dan Voiculescu și merge spre primăria Capitalei. Vorbe dure despre Firea

Piedone a spus, atunci, cu jumătate de gură, că el și Partidul Umanist o susțin pe Firea, căreia i-a dat un ultimatum. Ei, conducerii PSD și lui Dan Voiculescu.

„Dacă nu puteți voi, pot eu. Dacă orgoliile voastre sunt mai presus de interesele cetățenilor, trageți obloanele, închideți partidele și lăsați Bucureștiul în seama celor dispuși să muncească pentru dezvoltarea lui!
 
Dacă funcțiile publice VĂ sunt mai importante ca oamenii, ieșiți urgent și definitiv din politică! Nu sunt perfect, nu dau sfaturi, dar sunt liber să am opinii și mai ales… liber să iau decizii.
 
În consecință, rog alianța puterii să nu-și mai fluture orgoliile în public și să-și anunțe rapid candidatul pentru Capitală!”
 

Apoi, Piedone a anunțat:

„Dacă se vor certa în continuare și nu se vor înțelege voi candida pentru primăria Capitalei”, a spus Piedone.

La nici două săptămâni de la aceste declarații, Piedone a atacat-o dur pe Firea despre care a spus că nu se mai bucură de încrederea bucureștenilor.

„În viziunea mea în contextul actual al bătăliilor politice, al pseudoalianțelor, Firea e o personalitate.

În bătălia cu Nicușor Dan, având postura de învinsă la ultimele alegeri, nu.

E un candidat pentru Primăria Capitalei susținut indiferent de formațiunea domniei sale sau în ce fel de alianță se va constitui. Electoratul ei se învârte la 10-12% dacă aduni electoratul PSD-ului și al PNL-ului. Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă, și aici mă refer la mine”, a spus, azi, Piedone.

În contextul declarațiilor de mai sus, pare tot mai clar că Piedone va candida la primăria București. Astfel, bătălia pentru Capitală se va complica și mai mult.

Newsweek România a scris că pentru a câștiga primăria București, un candidat are nevoie de numai 220.000 de voturi.

Citește și: Alegeri într-un tur. Primarul Capitalei, ales cu doar 10% din voturile bucureștenilor. Cum se poate?

A fost eliberat din pușcărie

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat, în iunie, de la Penitenciarul Jilava unde își ispășea pedeapsa pentru abuz în serviciu primită în dosarul Colectiv. Judecătorii i-au admis o cale extraordinară de atac.

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, condamnat în mai 2022 la patru ani de închisoare, dintre care a executat un an și o lună a fost eliberat din Penitenciarul Jilava. 

Magistrații au decis că este nevinovat și au admis o cale extraordinară de atac a sentinței. 

Citește și: Cristian Popescu Piedone, "spălat" și eliberat din închisoare. I s-a transmis că va fi liber

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te