Student „la distanță”, plătit cu 5.000€ de la buget, Ionel Arsene se teme de poliția medicală

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.07.2020 - 21:07
Ionel Arsene/FOTO: facebook.com

Șeful Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, promovează un „fake news” grotesc: prin legea carantinării orice român poate fi ridicat de pe stradă. Iar el nu face excepție și se teme foarte tare.

SHARE

Ionel Arsene este președintele Consiliului Județean Neamț. El s-ar fi exprimat împotriva adoptării unei legi a carantinării în cadrul ședinței PSD în care s-a dezbătut această temă. Baronii locali au fost chemați să se exprime pentru sau împotriva adoptării unei legi, deși acest lucru este atributul Parlamentului.

PSD moare de grija libertăților individuale

Ionel Arsene a spus că :„prin această lege se îngrădesc foarte mult din drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Vom modifica legea la Senat. Nu vreau să fiu luat de pe stradă de poliţia medicală. Trebuie să găsim un cadru legislativ prin care aceste persoane (asimptomatice) să fie internate obligatoriu, dar nu în forma actuala. 

Dar cine este Ionel Arsene care își atribuie cunoștințe medicale dar și juridice.

A terminat științe agronomice în timp ce era patron

Arsene a devenit specialist în agricultură și dezvoltare rurală la 35 de ani. A făcut  facultatea la Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti deși era administratorul unei firme din Târgu Neamț.

În 2007, Ionel Arsene a terminat Universitatea de Științe Agronomice București - Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală. În timp ce își rupea coatele învățând agricultura la București, Arsene făcea afaceri la Târgu Neamț, unde administra o firmă și locuia.

Între cele două localități sunt 400 de kilometri, care se parcurg în 6 ore. Universitatea a scos la înaintare Regulamentul UE privind datele cu caracter personal și nu a dorit să ne spună cât de conștiincios era studentul Arsene Ionel.

Poate că Ionel Arsene se teme că „poliția medicală” i-ar putea lua venitul salarial extraordinar, cel mai mare din carierea sa în administrația publică.

Citește și: Partidul Studiilor la Distanță

Fruntaș la bani în județ codaș

Ionel Arsene obține lunar de peste trei ori mai mulți bani decât în 2016 deși viața oamenilor din regiune nu s-a îmbunătățit proporțional.

„Lista funcțiilor din cadrul Consiliului Județean Neamț aferente personalului plătit din fonduri publice la 31 martie 2020„” îl are lider pe președintele Consiliului Județean. Cu un salariu mare.

Ionel Arsene câștigă suma de 23.400 de lei, adică 4.870 de euro pe lună. La acest salariu s-a ajuns și pentru că Arsene și-a pus un bons de 25% pentru că a atras fonduri europene. Asta deși județul Neamț este unul dintre cele mai modeste în ceea ce privește atragerea fondurilor europene în exercițiu 2014 -2020 cu 753 milioane lei.

Spre comparație, Iași a atras 1,4 miliarde, Botoșani – 922 milioane, Bacău – un milliard, Dolj – 1,24 miliarde, Vâlcea – 1,16 miliarde.

Citește și: Arsene câștigă cât Iohannis

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te