Ponta și-a făcut SRL de consultanță: I-a ajutat pe turci să acapareze cupru românesc de un miliard $

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 11.08.2022 - 09:41
Ponta s-a lăsat de politică, și-a făcut SRL de consultanță și joacă golf. / Foto: digi24.ro

După alegerile parlamentare din 2020, când partidul pe care îl conducea n-a mai reușit să intre în Parlament, Victor Ponta s-a retras din politică. Și-a deschis firmă de consultanță și își petrece majoritatea timpului jucând golf.

SHARE

Apropiați ai fostului prim-ministru al României în perioada 2012- 2015 au declarat, sub protecția anonimatului, pentru Digi24, că acesta își petrece majoritatea timpului în vacanțe și la golf: “O săptămână pe lună e la birou și alte trei joacă golf”.

Citește și: Poșta Română intră în „Metaverse”. Lansează primul NFT, un timbru digital aniversar

Victor Ponta a confirmat cu jumătate de gură. “Da, joc mult golf. Aș juca în fiecare zi, dar nu se prea poate. Când mă lasă Daciana, joc…”, a declarat Ponta, care a adăugat că s-a apucat de golf după ce n-a mai fost prim-ministru și după ce n-a mai putut să joace baschet, “pentru că m-am îngrășat și pentru că trebuie să fac totuși mișcare”.

Citește și: VIDEO/FOTO Secetă apocaliptică în Europa. Cele mai mari râuri rămân fără apă. Incendii devastatoare

Ponta dă consultanță turcilor

Cum a ajuns una dintre cele mai bogate familii din Turcia, apropiată de regimul lui Erdogan, și sprijinită la București de apropiații fostului premier Victor Ponta, să acapareze în România un zăcământ de cupru estimat la aproape 1 miliard de dolari, scrie Stelian Negrea pe discoverproject.ro.

O clădire din Piața Națiunilor Unite, din centrul Bucureștiului, adăpostește de câteva luni biroul unei noi firme de consultanță. La etajul 9 al clădirii Gemenii Center, fostul premier Victor Ponta a înființat un SRL care îi poartă inițialele în denumire – VP Projects Advisers. Firma de consultanță a început să funcționeze cu doar câteva săptămâni înainte ca activele Moldomin să fie scoase din nou la vânzare.

DiscoverProject a aflat că femeia care administrează noua companie de consultanță a fostului premier, pe numele ei Geanina Pușcașu, reprezintă neoficial la București interesele familiei turce Cengiz care deține Eti Bakîr AS, cea care a câștigat licitația pentru activele Moldomin

Geanina Pușcașu este o prietenă veche a familiei Ponta.

Surse din zona guvernamentală susțin că Geanina Pușcașu și un alt apropiat al lui Victor Ponta, avocatul Bogdan Tohăneanu, sunt oamenii care reprezintă interesele turcilor la București. Tohăneanu a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în perioada în care Victor Ponta era prim-ministru. Apoi, avocatul a devenit membru și sponsor al Pro România, partidul fostului premier. A candidat la alergerile parlamentare din 2020, pentru un post de deputat de Neamț, dar partidul nu a reușit să treacă pragul electoral.

Citește întreaga investigație AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te