PNL critică PSD pentru felul cum gestionează negocierile cu fermierii şi cu transportatorii

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.01.2024 - 12:09
PNL critică PSD pentru felul cum gestionează negocierile - Foto: INQUAM PHOTOS / Casian Mitu

PNL critică PSD pentru felul cum gestionează negocierile cu fermierii şi cu transportatorii. Vicepreşedintele PNL, Florin Roman, declară că se aştepta, cunoscându-l pe premierul Marcel Ciolacu, la o reacţie mai promptă în faţa acestor nemulţumiri ale fermierilor.

SHARE

Vicepreşedintele PNL, Florin Roman, declară că se aştepta, cunoscându-l pe premierul Marcel Ciolacu, la o reacţie mai promptă în faţa acestor nemulţumiri ale fermierilor şi transportatorilor.

Roman spune că, încă din primul moment, Ciolacu trebuia să se aşeze la masa negocierilor, liberalul precizând că nu a înţeles care a fost fundamentul pentru care, practic, s-a tergiversat destul de mult.

PNL critică PSD pentru felul cum gestionează negocierile

Florin Roman a declarat la RFI despre protestele transportatorilor şi fermierilor că "protestul e în linie cu ceea ce se întâmplă practic în mai multe ţări din UE şi e clar că e o problemă la nivelul întregii Uniuni Europene, urmare a transportului cerealelor din Ucraina, dar şi a influenţelor pe care le are războiul asupra agriculturii la nivel european”.

”Foarte multe din solicitările fermierilor din punctul nostru de vedere sunt îndreptăţite, dar unele pot fi rezolvate imediat, altele va trebui foarte clar să avem un răspuns din partea Ministerului Agriculturii la cerinţele oamenilor", a arătat Roman, conform News.ro.

Citeşte şi: Protestele transportatorilor au blocat mai multe drumuri din țară. Unde sunt cele mai mari probleme?

Vicepreşedintele PNL aşteaptă soluţii şi de la Comisia Europeană.

"Din ce am înţeles de la domnul ministru Boloş, zilele astea la Bruxelles va avea loc o discuţie cu Comisia, pentru că foarte multe din punctele pe fiscalitate au fost introduse sau scoase anul trecut, urmare a unor angajamente pe care din păcate le-am avut prinse de domnul Ghinea, în PNRR (...).

Eu cred că trebuie găsită o soluţie comună la nivel european şi problema trebuie tratată şi discutată foarte serios cu Comisia", a subliniat liberalul. Florin Roman e de părere că premierul Marcel Ciolacu a avut o reacţie întârziată, în privinţa protestului fermierilor şi transportatorilor.

Citeşte şi: A 5-a zi de proteste ale transportatorilor și fermierilor: Tarifele RCA, „mărul discordiei”

"Eu mă aşteptam, sincer, cunoscându-l pe domnul Ciolacu, la o reacţie mai promptă în faţa acestor nemulţumiri ale fermierilor şi transportatorilor şi mă aşteptam ca încă din primul moment să se aşeze la masa negocierilor.

N-am înţeles, vă spun foarte sincer, care a fost fundamentul pentru care practic s-a tergiversat destul de mult, chiar câteva zile au avut nevoie premierul şi ministrul Agriculturii să vină la masa dialogului cu cei nemulţumiţi, mai ales că, totuşi, vorbim de o zonă de agricultură, unde electoratul PSD-ului e destul de puternic, pe zona asta", a afirmat Florin Roman.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te