EXCLUSIV Cine finanțează nunta de 500.000 euro a lui Simion. Pretinde că trăiește cu 250 euro/lună

DE Stelian Negrea, Silviu Sergiu | Actualizat: 27.08.2022 - 17:50
Simion, gata de nuntă - FOTO: Newsweek

George Simion se pregătește de nuntă cu buzunarele goale. Veniturile sale declarate echivalează cu o pensie medie și nu îi ajung pentru organizarea evenimentului, transformat într-o operațiune de imagine. Explicațiile lui Simion pentru Newsweek România nu stau în picioare.

SHARE

George Simion a declarat Newsweek România că cei 42 de nași și rudele sale suportă cheltuielile de nuntă.

Președintele AUR se va căsători sâmbătă, 27 august, cu aleasa inimii sale, Ilinca Munteanu. George Simion a anunțat că la nunta sa, pe care o va ține în satul Oveselu din județul Vâlcea, ar fi invitați circa 25.000 de oameni. O enigmă este de unde va avea acesta banii necesari să organizeze acest spectacol. El are o singură sursă de venit - leafa de parlamentar pe care pretinde că o donează aproape în totalitate.

Declarație de avere suspect de goală

George Simion este unul dintre cei mai săraci parlamentari ai României.

Declarația de avere oficială depusă la Parlament arată că acesta nu deține nici terenuri în proprietate, nici case sau apartamente, nici conturi bancare, bijuterii sau tablouri.

Singurul bun din declarația sa de avere este un autoturism Ford Fiesta din 2006 a cărui valoare de piață nu depășește pe site-urile specializate de vânzări auto 2000 de Euro.

Singura lui sursă de venit în 2021 a fost salariul de la Parlament de 146.422 lei adică 12.201 lei pe lună, 2400 Euro pe lună. Ba mai mult, conform propriilor declarații, Simion, și-ar dona 90% din salariu. În final, i-ar rămâne pentru cheltuieli doar 1220 de lei.

În declarația sa de avere din 2019, când a candidat fără succes la un post de europarlamentar, Simion preciza că și-a vândut un apartament cu 58.000 Euro, avea un cont de 240.000 lei și un împrumut de 95.000 lei acordat liderului Peluzei Sud a Steaua București, Alexandru Tofan.

George Simion ne-a declarat că Alexandru Tofan este un bun bun prieten al domniei sale fără legătură cu liderul Peluzei Sud. 

Toți acești bani au dispărut în trei ani de zile transformându-l pe liderul AUR într-unul dintre cei mai săraci parlamentar și de departe cel mai sărac lider de partid parlamentar.

Citește și: VIDEO George Simion, liderul AUR, susține că trăiește cu 1.216 lei pe lună. Donează 90% din salariu

Simion: ne ajută nașii și rudele

De aici și întrebarea: din ce surse de venit trăiește George Simion. Și din ce bani își va face nunta?

Contactat de Newsweek, Simion a precizat: „Ne ajută nașii și rudele în achitarea cheltuielilor pe care le avem. Tot prietenii și rudele vor oferi, care doresc, daruri de nuntă din care sperăm să acoperim cheltuielile restante. Acum, de exemplu, sunt în comuna Băleni, Dâmbovița unde achiziționez legumele din deja celebra listă. Am 10 000 de lei la mine, de la nașul Petrică Negrea din Suceava”, a spus el. George Simion a tocmit 42 de nași pentru nunta sa, din fiecare județ al României și Municipiul București.

Din declarațiile lui Simion reiese că își face nunta din mila rudelor și a prietenilor care îl ajută cu bani. 

Citește și: Simion cere mii de kilograme de legume pentru nuntă. Populația răspunde: ”Tot de pomană ca brânza?”

Conform declarațiilor liderilor AUR, aceștia nu se ating deloc de subvenția de la stat pentru partidele politice.

AUR a primit în 2021 o subvenție de la stat de 18,2 milioane lei, din care a cheltuit conform Autorității Electorale Permanente (AEP) 79 de lei.

Cât costă nunta cu 25.000 de oameni

Conform Institutului Național de Statistică (INS), cheltuielile medii lunare pe persoană în mediul urban au fost în 2021 de 2300 lei din care 60% merg pe consum, 33,6% pe impozite și contribuții și restul pe investiții și producție.

Simion și-a făcut publică intenția de a se căsători în martie 2022. Conform propriilor sale declarații viitoare sa soție ar fi Burcea Iulia angajată pe un post de financial controller la o companie multinațională franceză. Conform unor surse din piață salariul pe o astfel de poziție este de circa 2-5000 Euro/lună.

Ceea ce înseamnă că viitoarea doamnă Simion câștigă mult mai bine decât soțul copreședinte de partid și parlamentar.

Conform site-urilor de profil, un meniu la o nuntă clasică variază în pragul de jos între 50-100 Euro/persoană și chiar mult mai mari pentru cei cu dare de mână, ducând costurile unei nunți cu 200 de persoane, pentru o familie cu venituri medii, la circa 10-20.000 Euro.

Copreședintele AUR a anunțat că la nunta sa, pe care o va ține în satul Oveselu din județul Vâlcea, ar fi invitați circa 25000 de oameni.  

Chiar și la costuri la jumătate și chiar mai mici decât cele de la nunțile clasice și tot ar avea nevoie de un buget de circa 250.000-500.000 Euro.

Unde a lucrat Simion înainte să intre în politică

George Simion a fost angajat din 2012, timp de zece ani, pe post de director de marketing la Ideal Proiect Architecture & Engineeering SRL, deținut de omul de afaceri Lulea Marius Dorin, pe care fosta membră AUR, Diana Șoșoacă, îl eticheta ca fiind adevăratul patron al AUR.

Funcția oficială a lui Lulea în AUR este de președinte al Organizației Oamenilor de Afaceri din AUR.

Conform declarației de avere a lui Simion, domnul Lulea nu a fost prea generos cu directorul său de markerting pe care l-a plătit doar cu 38.322 lei în 2020 adică 3194 de lei pe lună.

În 2018, veniturile lui Simion din aceeași activitate erau chiar mai mici, la jumătate: 15.300 lei adică 1275 lei lunar.

Conform INS, cheltuielile medii lunare pe persoană în mediul urban au fost în 2018 de 1657 lei/persoană.

Veniturile sale raportate îl pun pe Simion în reale dificultăți pentru a-și asigura traiul zilnic.

Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL este una din companiile lui Lulea care se ocupă cu întocmirea proiectelor de arhitectură pentru cele câteva proiecte imobiliare dezvoltate de acesta, aproape exclusiv în comuna Tunari din județul Ilfov.

Simion a mai fost unicul asociat al unui SRL: Great Mods 69 Design din care s-a retras în urmă cu doi ani când i-a vândut participațiile sale asociatului său: Silviu Tănase.

Acesta este un cetățean român născut în Republica Moldova care-și are domiciliul în comuna Tunari acolo unde-și are cartierul general grupul de firme al lui Lulea, patronul din umbră al AUR.

De altfel, Simion fusese singurul asociat al acestei companii până chiar în ziua în care s-a decis să-și vândă participațiile către noul asociat unic al acesteia.

Simion a înființat SRL-ul în 2009 în casa părintească, încheind un contract de comodat cu părinții săi. A fost singura afacere în care a fost prezent oficial numele lui Simion. În 2021, SRL-ul, care are acum ca obiect de activitate lucrări de construcții rezidențiale, a raportat o cifră de afaceri de 521.000 lei și un profit net de 259.000 lei și datorii de 628.000 lei.

Anul de după retragerea lui Simion din această companie a fost de altfel cel mai bun an de la înființarea acesteia. În toți anii cât SRL-ul l-a avut drept asociat unic pe Simion, a raportat numai cifre de afaceri mărunte de câteva mii de lei pe an. Au fost ani cu cifră de afaceri și profit zero.  

Portret de agitator profesionist

George Simion și-a căpătat notorietatea din activități legate de mișcarea unionistă cu Basarabia însă, în ciuda acestui trecut, a ajuns să îi fie interzis accesul în chiar Republica Moldova de către guvernul acestei țări.

Interdicția este în vigoare din 2018, când Simion a organizat un marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău. La ședința comună a parlamentelor României și Republicii Moldova din iunie 2022, lui Simion i s-a interzis sa intre pe teritoriul Republicii Moldova.

Aceasta nu fusese prima dată când liderul AUR încearca să intre în Republica Moldova, folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar. A mai făcut-o și în 2021, însă, la fel, fără succes.

O bună parte din activitatea lui Simion s-a desfășurat în galeriile de fotbal bucureștene, prezente mai mereu la fiecare protest de stradă din București și aproape întotdeuna fiind învinuite de incitarea la scandal cum a fost la protestele din 10 august 2018.      

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te