Deputat AUR, acuzat că și-a agresat soția. Oficial, lupta împotriva violenței domestice

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.01.2023 - 10:38
Deputatul AUR Dumitru Focșa - Foto: Facebook

Deputatul AUR Dumitru Focșa este acuzat că și-ar fi agresat soția care ar fi sunat de urgență la poliție. Parlamentarul a avut, în trecut, mai multe luări de poziție în care acuza poliția de abuzuri.

SHARE

Deputatul AUR Dumitru Focșa și-ar fi agresat soția, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS. Femeia a depus plângere la poliție.

„Astăzi, în jurul orei 2.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au solicitat o ambulanță, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital.

Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citește și: De ce a venit Andrew Tate în România. Seria de acuzații pentru care era urmărit în Marea Britanie | Newsweek Romania

Totodată, întrucât s-a constatat faptul că la incident a participat și o minoră, a fost solicitată intervenția unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competențelor”, anunță Poliția.

Le făcea plângere polițiștilor

Deputatul AUR este autorul mai multor interpelări în care se plânge că poliția comite abuzuri fix în cazuri de violență domestică. O interpelare postată pe pagina AUR are ca subiect: Pasivitatea și abuzurile agenților de Poliție nr.5 din Constanța în cadrul procedurilor de cercetare aferente unui dosar penal și a unei agresiuni fizice.

Citește și: VIDEO Evadare dramatică: Un bărbat încătușat încearcă să iasă dintr-o mașină de poliție în mișcare

„Pe scurt, în luna iulie a anului 2021, o doamnă care dorește să aibă numele protejat de teama agenților de poliție, rețineți, nu de teama unor infractori, ci de teama unor polițiști, a sesizat faptul că a fost agresată fizic de un vecin, motivul fiind magazia pe care acesta a ridicat-o pe acoperișul blocului, fără niciun fel de autorizație, în care depozitează diverse obiecte și care afectează integritatea plafonului, respectiv a apartamentului în care locuiește doamna în cauză.

În urma plângerii penale formulate de doamnă pentru efectuarea de lucrări fără autorizație de construire, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a deschis dosarul penal nr.10644/P/2020.”, scrie în interpelare.

Deputatul merge mai departe și cere: „Solicit dispunerea Corpului de Control pentru efectuarea unei acțiuni specifice la Secția de Poliție nr. 5 Constanța, pentru pasivitate în anchetarea acestei spețe, și a agentului Șerban Adelin Valentin, pentru comportament cel puțin intimidant. O consecință a acestei acțiuni este amendarea doamnei, pe data de 1 ianuarie 2022, de către agentul mai sus menționat cu suma de 200 de lei pentru un presupus sonor ridicat al televizorului’‘, a declarat deputatul AUR Dumitru Focșa. Sursa AICI

De asemenea, Focșa a postat pe pagina sa de FB mesaje în care acuza statul român că nu ia măsuri împotriva violatorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te