De ce a venit Andrew Tate în România. Seria de acuzații pentru care era urmărit în Marea Britanie

DE Adina Mutăr | Actualizat: 19.01.2023 - 19:48
Andrew Tate/Foto: irish mirror

Andrew Tate a venit în România în urmă cu cinci ani, părăsind Marea Britanie pe fondul acuzațiilor de abuz asupra unor femei și a altor infracțiuni. El a invocat ca motiv al mutării "posibilitatea de a se sustrage acuzațiilor de viol". „Îmi place să fac ce vreau”.

SHARE

Andrew Tate a crezut că în România va putea să-și desfășoare afacerile ilegale fără să fie deranjat de poliție. Și tocmai aici i s-a înfundat. 

Crescut în Luton, fiul unei asistente de catering și al unui maestru de șah, Tate a ținut mult timp prima pagină a ziarelor pentru că a stârnit controverse.

A lucrat ca producător de televiziune,

Pe parcursul a 20 de ani a lucrat ca producător de televiziune, în timp ce se antrena ca kickboxer la sala de sport locală, ajungând să lupte la nivel profesionist și să câștige titluri mondiale.

_________________________________________________

Citește Dosarul TATE-GATE: 

„The Economist” face portretul lui Andrew Tate: Un misogin care a influențat milioane de tineri 

„Al treilea înger” al lui Tate rămâne învăluit în mister. „Nu a fost arestată în dosarul de trafic”

EXCLUSIV Frații Tate: Videochat pe Strada Bisericii, nu departe de poliție. Oficial, sunt faliți

_________________________________________________

În 2016, cariera sa publică părea să se fi încheiat când abia începuse, atunci când, după ce a fost distribuit în Big Brother, a fost expulzat din cauza unei înregistrări video în care apărea lovind o femeie cu o curea. 

La scurt timp după aceea a apărut un al doilea videoclip, în care este arătat spunându-i unei femei să-și numere vânătăile pe care i le-a provocat.

Atât Tate, cât și femeile au negat ulterior că ar fi fost vorba de vreun abuz și au spus că clipurile arată „sex consensual”.

El a discutat deschis despre faptul că a fost acuzat în Marea Britanie de violență împotriva mai multor femei, deși nu a fost acuzat în cele din urmă de nicio infracțiune, cu excepția unei infracțiuni de conducere în 2018. 

Citește și: VIDEO Putin, gesturi disperate: Trimite rachete hipersonice Zircon în Atlantic și Mediterana

Într-un interviu, Tate descrie un incident în care o femeie i-a smuls un telefon din mână într-un club, iar un bărbat l-a lovit cu pumnul, astfel că au început să se lupte. În timpul încăierării, el a lovit-o „din greșeală” pe femeie și i-a rupt maxilarul, spune el.

Formarea unei rețele de trafic de persoane

Chiar și poliția britanică îl bănuia, în afara acestor „derapaje” de abuz împotriva femeilor, de formarea unei rețele de trafic de persoane, dar nu a putut proba acest lucru. Era însă monitorizat.

Tate s-a descris ca fiind un "multimilionar care a câștigat bani printr-o mică afacere de apartament cu webcam-uri".

Citește și: Carnețelul fraților Tate cu numele celor care le-au asigurat protecția

"Aveam 75 de femei care lucrau pentru mine în patru locații și făceam 600.000 de dolari pe lună din webcam", a spus el într-un podcast.

Într-o postare, acum ștearsă de pe site-ul său, el a recunoscut că a adus femei în "industria divertismentului pentru adulți".

"Treaba mea era să întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea, să testez dacă este de calitate, să o fac să se îndrăgostească de mine până la punctul în care să facă tot ce îi spun și apoi să o pun pe webcam pentru a ne îmbogăți împreună", a scris el pe pagina - care a fost eliminată în februarie 2022.

Să o fac să se îndrăgostească de mine

Într-un alt videoclip, spune că a fost anchetat de poliție pentru că ar fi abuzat o femeie, lucru pe care l-a negat, despre un alt caz în care i s-a percheziționat casa, i s-a confiscat aparatura și a fost reținut într-o celulă timp de două zile.

În perioada în care poliția britanică investiga acuzațiile de abuz, Tate a decis să părăsească Marea Britanie pentru România.

Într-o înregistrare video în care își explică motivele pentru această mutare, el a sugerat că a făcut-o pentru că „ar fi mai ușor să se sustragă acuzațiilor de viol”.

Acesta este "probabil 40% din motivul" pentru care s-a mutat în România, spune el într-un videoclip, adăugând: "Nu sunt un violator, dar îmi place ideea de a putea să fac ce vreau. Îmi place să fiu liber".

Probabil că în România s-a crezut mai „liber” să treacă la un alt nivel al „industriei pentru adulți”, cu sechestrare de persoane și forțarea unor femei să participe la filmări porno.

El a mai făcut călătorii scurte în Marea Britanie, iar în una dintre acestea s-a ales iarăși cu un „caz”.

În 2019, poliția a fost chemată după ce Tate a apărut în fața casei lui Mike Stuchbery, un jurnalist care îl criticase online.

Incidentul i-a provocat soției lui Stuchbery un atac de panică, iar jurnalistul a făcut plângere la poliție. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te